Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 12 oktober 2017 14:39

Internet & Thuis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

Het was een genoegen om in de afgelopen weken met de devolo Multiroom WiFi Kit dLAN 1200+ aan de slag te gaan. Temeer daar blijkt dat dit de oplossing is voor mijn slechte wifiontvangst op een aantal plaatsen in mijn huis. Ik heb de wifi-accespoints inmiddels op een tweetal plaatsen in huis opgehangen en de dekking is nu perfect! Geen gedoe met het trekken van kabels. De installatie van de accespoints is vrij eenvoudig en regelt zich eigenlijk vanzelf. Na de installatie heb je de beschikking over zowel een 2.4 als over 5 GHZ draadloos netwerk met een behoorlijke snelheid.

En mocht blijken dat de accespoints op een andere plaats in huis beter tot hun recht komen dan kunnen ze gewoon elders in het stopcontact worden gestoken. Zo simpel is het! Overigens gaat het gebruik van de accespoints niet ten koste van een stopcontact want ze beschikken over een geïntegreerd stopcontact.

Mocht de voorkeur uit gaan naar een bekabelde verbinding dan is ook dat mogelijk. De accespoints zijn ieder afzonderlijk voorzien van 2 Gigabit Lan aansluitingen. Kabel aansluiten op een laptop of computer en er is een snelle verbinding tot stand gebracht.

Devolo Cockpit is een handig softwareprogramma waarmee het mogelijk is om onder meer de verbinding te monitoren. Ook kun je via dit programma de ledverlichting op de accespoints uitschakelen wat in bepaalde situaties wel handig is..

Resumerend kom ik tot de conclusie dat de Devolo Multiroom WiFi Kit dLAN 1200+ een oplossing is voor mijn wifi-probleem. Sinds de installatie beschik ik thans over een stabiele en snelle wifi-verbinding. Ik heb tot heden geen negatieve punten kunnen vinden. Of toch….. ik vind de accespoints nogal robuust. Maar daarover kun je van mening verschillen. Dat doet uiteraard niets af aan de kwaliteit van het product. Eindelijk: WiFi Overal!

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.