Google-account loskoppelen van Google Home of Nest Hub

Door: Wesley Akkerman | 20 juli 2019 10:59

Google Home review
How To

Wil je je Google Home-speaker of Nest Hub-display verkopen of aan iemand anders geven? Vergeet dan niet je Google-account van de apparaten te verwijderen om er zeker van te zijn dat anderen geen toegang krijgen tot je profiel. Je hebt hiervoor de Google Home-applicatie nodig.

Je Google-account loskoppelen van een Google Home of Nest Hub kan op twee manieren. Als je je in hetzelfde wifinetwerk bevindt als de speaker of display, dan kun je het apparaat selecteren in de Google Home-app en vervolgens op het tandwieltje tappen dat rechts in beeld staat. Staat die er – om wat voor reden dan ook – niet? Geen probleem. Je kunt de speaker of display ook selecteren door op het icoontje van het kompas (rechts onderin) te tappen, naar je profiel te gaan (rechts bovenin) en vervolgens op Instellingen te tappen. Ga naar de Assistent-tab en scrol vervolgens naar beneden. Onderaan de pagina zie je een lijst met apparaten waar je account op geïnstalleerd is. Selecteer hier de speaker of het display waar je je profiel van wil ontkoppelen.

Google-profiel loskoppelen

Hoe je er ook bent gekomen, je bent nu op de pagina waar je je Google-profiel kunt loskoppelen van het apparaat naar keuze. Dit kunnen ook andere apparaten zijn, zoals slimme speakers van andere merken bijvoorbeeld. Als je het apparaat hebt uitgekozen, dan kom je op de pagina terecht waar je al je gegevens kunt verwijderen. Dit kun je in één keer doen door op de knop Apparaat verwijderen te drukken. Dan staat de speaker of display niet meer in je lijst en heb jij, of iemand, ook geen toegang meer tot het apparaat. Maar we kunnen nog een stapje verdergaan en ook allerlei verzamelde data verwijderen. Dat is altijd aan te raden wanneer je besluit een apparaat niet meer te gebruiken.

Op dezelfde pagina vinden we ook opties als Persoonlijke resultaten. Wanneer je die inschakelt, dan kan de Google Assistent persoonlijke resultaten weergeven door gebruik te maken van je data (zoals agenda-items, contacten en meer). Zet je dit uit, dan kan dat niet meer. Zet dan ook de optie voor Meldingen helemaal uit, zodat je ook geen notificaties meer ontvangt over updates van allerlei zaken. Het belangrijkste is nog wel de feature Voice Match, Met deze optie herkent de Google Assistent je stem, waardoor het weergeven van persoonlijke resultaten nog gemakkelijk wordt. Verwijderen ook hier alle data (dat kan allemaal met schuifregelaars) om er zeker van te zijn dat niet iemand zomaar je agenda-items kan bekijken of beluisteren wanneer diegene z’n stem op die van jou lijkt.

Google account
Google account
Google account

0 Reactie(s) op: Google-account loskoppelen van Google Home of Nest Hub

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.