Google brengt mesh-systeem Google Wifi naar Nederland

Door: Jeroen Boer | 17 oktober 2017 10:18

Google Wifi
Nieuws

Google brengt zijn wifi-meshsysteem Google Wifi vandaag uit in Nederland. Net als vergelijkbare meshsystemen zoals Netgear Orbi of Linksys Velop bestaat Google Wifi uit verschillende wifi-accesspoints die draadloos met elkaar verbonden zijn.

Google Wifi is een zogenoemd wifi-mesh-systeem dat bestaat uit draadloze accesspoints die draadloos met elkaar verbonden zijn. In Nederland gingen andere fabrikanten als Netgear, Linksys en TP-Link Google voor met het uitbrengen van een wifi-mesh-systeem. Zo kun je zonder kabels trekken, toch je hele huis van een dekkend wifi-netwerk voorzien door bijvoorbeeld op iedere verdieping een toegangspunt te plaatsen. Volgens Google is een set met drie wifi-punten genoeg om 400 vierkante meter af te dekken.

Optimale snelheid

Google Wifi is gebaseerd op AC1200-technologie en bevatten zowel een 2,4- als 5GHz-radio met ieder twee datastromen. De toegangspunten ondersteunen band steering en client steering waardoor clients verbinding maken met het meest gunstige accesspoint op de meest gunstige frequentie. Daarnaast bevat ieder wifi-punt twee gigabit-ethernetpoorten.

Beheer met app

Google Wifi stel je geheel in met een app die voor zowel Android als iOS beschikbaar is. De app gebruik je ook om het systeem te beheren. Niet alleen kun je bepaalde apparaten voorrang geven, je kunt ook heel eenvoudig de wifi pauzeren waardoor je bijvoorbeeld kinderen tijdelijk geen internettoegang kunt geven. Google Wifi wordt verkocht in een set van drie nodes voor 359 euro. Een extra node is verkrijgbaar voor 139 euro.

Google Wifi
Google Wifi wordt verkocht in een set van drie toegangspunten.

0 Reactie(s) op: Google brengt mesh-systeem Google Wifi naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.