Google-concurrent DuckDuckGo ziet gebruik verdubbelen

Door: chris-koenis | 09 januari 2014 13:08

Nieuws

Veel meer gebruikers vonden Google-alternatief DuckDuckGo in 2013. Voor het eerst verwerkte het bedrijf meer dan een miljard zoekopdrachten.

De privacyzoekmachine DuckDuckGo heeft voor het eerst in één jaar tijd meer dan een miljard zoekopdrachten verwerkt. Dat is ruim tweemaal zoveel als in het jaar ervoor. De onthullingen van NSA-klokkenluider Edward Snowden zijn de belangrijkste aanjager van de zoekmachine die geen gegevens bewaart over gebruikers en waar zij naar zoeken. Sinds het PRISM-schandaal aan de grote klok hangt, is een duidelijke stijging zichtbaar:

Op de statistiekenpagina van DuckDuckGo geeft het bedrijf waar mogelijk inzicht bij het aantal queries. Computerworld kwam in oktober al met een opheldering over hoe de alternatieve zoekmachine zijn bezoekcijfers meet. Zo worden in de totalen bijvoorbeeld ook de zoekopdrachten via de API meegenomen.

Gekleineerd door Google

Maar hoewel de DuckDuckGo-cijfers indrukwekkend overkomen, vallen ze volledig in het niet vergeleken met die van zoekkoning, keizer en admiraal Google. Die schurkten in 2013 dicht aan tegen de 6 miljard zoekopdrachten per dag. Het eendje heeft nog een lange weg te gaan.

Bron: Webwereld.nl

3 Reactie(s) op: Google-concurrent DuckDuckGo ziet gebruik verdubbelen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 januari 2014 14:32 Oscar
  'Het eendje heeft nog een lange weg te gaan.'
  Zo bescheiden was Google zo'n 10 jaar geleden ooit ook begonnen, toen zoekmachines als AltaVista , nog het internet domineerden. en nu is Google één van de grootste zoekgiganten ter wereld
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 januari 2014 16:57 Oscar
  En als DuckDuckGo de groei zo weet door te zetten, zou het op termijn wel eens een geduchte concurrent kunnen worden van Google…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 januari 2014 02:22 Anoniem
  Kwestie van tijd ;)
  O ja Altavista (AstaLaVista) en Hotbot dan, die bestaat nog steeds? :D
  https://www.youtube.com/watch?v=AMuSXT9ePwc
  Ik gebruk al tijden startpage.com of ixquick.nl die zijn customizable en de settings kun je overnemen in je browser, werkt super.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.