Google komt met nieuwe maildienst

Door: henk-jan-buist | 23 oktober 2014 14:14

Nieuws

Google komt met een nieuwe e-maildienst, waarbij Gmail-gebruikers hun oude adres blijven gebruiken. De dienst heet Inbox en is momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar.

In plaats van een radicale nieuwe interface voor Gmail, komt Google met een (momenteel) losse e-maildienst genaamd Inbox. Momenteel kun je Inbox alleen gebruiken met een uitnodiging - net als in de begintijd van Gmail zelf. De nieuwe e-maildienst is meer future-proof met features die geleend zijn uit Google Now en Android Wear.

Zo voegt Google een snooze-feature toe. Dat is het wekker-idee: je kunt op een later tijdstip worden herinnerd aan e-mails die wel belangrijk zijn maar waar je net even geen tijd voor hebt.

Ook leent Google van zijn eigen Now-dienst door belangrijke informatie (over bijvoorbeeld afspraken) direct te presenteren op het overzicht, zonder dat de e-mail open geklikt hoeft te worden. Dit past in het wearables-idee dat informatie direct gepresenteerd moet worden zonder interactie van de gebruiker.

Ten derde probeert Google het idee van de labels uit Gmail opnieuw uit te vinden. Nu heet het Bundles: een volgens Google slimmere manier om orde aan te brengen in de chaos van je inbox door e-mails te groeperen.

0 Reactie(s) op: Google komt met nieuwe maildienst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.