Google presenteert eigen mesh wifi-router Google Wifi

Door: Jeroen Boer | 04 oktober 2016 19:24

Nieuws

Google heeft vandaag hun Google Wifi router onthuld. Deze slimme router maakt gebruik van meshtechnologie waardoor meerdere wifi-accesspoints zijn te koppelen tot één groot draadloos netwerk.

Tot nu zagen we dat routerfabrikanten steeds snellere routers op de markt brengen. Bij de meeste gebruikers is echter niet snelheid, maar dekking het grote probleem. Helaas is ook de allerduurste 802.1ac-router in zijn eentje niet goed genoeg om een heel huis met betonnen vloeren af te dekken. De toekomst van wifi zit dan ook in meerdere accesspoints die samenwerken om één dekkend wifi-netwerk te creëren. Precies de oplossing die Google met Google Wifi kiest. Lees ook: Zo verbeter je je draadloze thuisnetwerk.

Meerdere accesspoints

Google Wifi maakt dan ook deel uit van een nieuwe generatie routers die gebruik maken van een meshsysteem waarbij meerdere wifi-accesspoints op een intelligente manier met elkaar verbonden zijn. Zo is een dekkend 802.11ac-netwerk in je huis te maken waarbij je met bijvoorbeeld je smartphone kunt rondlopen zonder de verbinding te verliezen. De accesspoints maken gebruik van AC1200-technologie voor een snel 5GHz-netwerk. Uiteraard wordt ook 802.11n op de 2,4GHz-band ondersteund.

Google noemt de technologie die je netwerk in de gaten houdt Network Assist waarbij je netwerk bijvoorbeeld automatisch van kanaal verandert en apparaten op een slimme manier over de beschikbare accesspoints worden verdeeld. Omdat je de Google Wifi-routers door heel je huis moet verspreiden en voor de beste prestaties in zicht zet, heeft Google de accesspoints zo ontworpen dat ze volgens Google in ieder interieur passen.

Meerdere Google Wfi accesspoints werken samen voor een dekkend netwerk.

Prijs en beschikbaarheid

In tegenstelling tot de eerdere OnHub-routers waarvoor werd samengewerkt met ASUS en TP-Link, wordt Google Wifi als een geheel eigen systeem op de markt gezet. Google Wifi komt in december op de markt waarbij Google de router los verkoopt voor 129 dollar of in een pakket van drie accesspoints voor 299 dollar. Europese prijzen zijn door Google nog niet bekend gemaakt.

2 Reactie(s) op: Google presenteert eigen mesh wifi-router Google Wifi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 oktober 2016 08:20 BdW
  "van KANEEL verandert" ? Wat een prachtige verhaspeling.
  En doen de Wifi accesspoints van Devolo niet ook zoiets om een dekkend netwerk te krijgen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 oktober 2016 16:50 Jeroen Boer
  Bedankt voor het melden, ik heb het verbeterd. Devolos wifi-accesspoints zetten wel een groot netwerk op met dezelfde SSID. Devolo ondersteunt echter geen meshtechnologie waarbij de accesspoints elkaar draadloos versterken. Bovendien ondersteunt Devolo geen roamingstandaarden waarmee clients geholpen worden om met het beste accesspoint verbonden te worden. Steeds meer clients ondersteunen dit en in combinatie met een geschikt accesspoint wordt zo voorkomen dat een apparaat aan het verkeerde accesspoint blijft 'plakken'.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.