Google steunt homo's in Sotsji met Doodle

Door: chris-koenis | 07 februari 2014 13:42

Nieuws

Google toont op de dag van de opening van de politiek geladen Olympische Spelen in Sotsji een regenboogvlag vol Olympische atleten op zijn zoekpagina.

Google mengt zich openlijk in de publieke discussie rond homoseksualiteit in Rusland. De zoekgigant maakt vandaag een subtiel politiek statement door de regenboogvlag in blokken op zijn zoekpagina te tonen. In elke gekleurd blokje is een Olympische sporter weergegeven.

Sinds de jaren '70 fungeert een regenboogvlag als symbool van de homobeweging en wordt deze onder andere meegevoerd bij de Gay Pride Parades en uitgehangen bij homobars en talrijke andere bijeenkomsten van homo's, lesbiennes en aanverwante seksuele minderheden.

Politiek geladen

Google wijdt zijn logo ('doodle') vaker aan actuele zaken, waarbij het vaak historische verwijzingen maakt en publieke personen eert. Een pontificaal politiek statement als deze kenden we nog niet van de machtige zoekmachine. Het bedrijf moet weten dat de regenboogvlag ook op de Russische versie van de Google-zoekmachine te zien is.

Onder de regenboog vlag staat ook een citaat uit het Olympisch Handvest. "Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play", leest Google's vertaling.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google steunt homo's in Sotsji met Doodle

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.