Google wordt patent troll in strijd tegen patent trolls

Door: daan-doedens | 28 april 2015 11:43

Nieuws

Patent trolls zijn een steeds groter worden probleem voor techbedrijven als Google. Ze kapen patenten weg van de grote bedrijven, die dan later diep in de buidel moeten tasten om de technologie achter zo'n patent te mogen gebruiken. Maar Google heeft een oplossing: het wordt zélf een patent troll.

Met Patent Purchase Promotion hoopt Google een oplossing te hebben gevonden voor de trollerij. In het webportaal kunnen bedrijven en particulieren hun ideeën uitleggen en een prijs bedenken die ze voor hun patent willen hebben, mocht Google het willen gebruiken. Medewerkers van Google bekijken de aanvragen en beslissen of ze het patent al dan niet kopen.

Zo krijgt het bedrijf de eerste keus en kan het de patent trolls voorblijven. Patent Purchase Promotion gaat tussen 8 en 22 mei zijn eerste testfase in. Een ruime maand later moet Google een beslissing hebben genomen, waarna de eigenaar van het patent vrij is om met Google in zee te gaan of toch een andere koper te zoeken. Het is een echte win-win-situatie: de patenteigenaar krijgt een leuk zakcentje en Google hoeft geen trollen meer uit te kopen in de rechtbank.

Bekijk hier alle details van het programma (PDF, Engels).

0 Reactie(s) op: Google wordt patent troll in strijd tegen patent trolls

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.