Gratis films streamen met het groeiende aanbod van Plex

Door: Toon van Daele | 12 augustus 2020 06:02

How To

Plex kennen we als mediaserver waarmee je lokale media via je netwerk naar allerlei apparaten kunt streamen. Sinds kort is daar een interessante optie bijgekomen: gratis films kijken. Plex biedt een streamingdienst aan die lijkt op Netflix, maar waar je niets voor hoeft te betalen. Zo kun je gratis films streamen.

Ben je uit op gratis films kijken met Plex, dan moet je je wel van enkele beperkingen bewust zijn. Zo hoef je vooralsnog niet op een rijk en modern aanbod te rekenen als bij Netflix of Amazon. Plex heeft wel een deal gesloten met filmstudio’s als WarnerMedia, Lionsgate en Legendary, maar niet alle films zijn in alle landen beschikbaar.

Het filmaanbod bestaat op dit moment vooral uit relatief oudere producties van zogenoemde B-films. Dat neemt niet weg dat er best heel aardige producties tussen zitten. Verder huldigt Plex het avod-principe. Dat staat voor ad-supported video on demand. Dat houdt in dat af en toe een korte advertentie je kijkplezier in de weg zit. Maar goed, het kost dan ook niets én is legaal.

Account maken en streamen maar!

Start je favoriete browser op en surf naar de site van Plex. Klik hier op Watch Now en daarna op Watch Free. Creëer eventueel een gratis account via Google, Facebook of met een e-mailadres. In het laatste geval bevestig je met Create Account, waarna je je bij Plex aanmeldt. Overigens is dit niet verplicht. Je kunt ook streamen zonder account.

Links vindt u het mediamenu terug, met categorieën als Web Shows, Nieuws, Podcasts, TIDAL en Jouw media. We gaan in dit geval naar de categorie Movies & TV. Wanneer je die opent, krijg je meteen de miniaturen van beschikbare films te zien. Die zijn opgedeeld in onder meer Recently Added, Most popular en Plex picks of the week.

Met de zoekbalk linksboven kunt je gerichter naar films zoeken. Om een film te bekijken, hoef je alleen maar de film aan te klikken en op Afspelen te drukken.

Via het knopje met de drie puntjes kun je een film aan een wachtrij toevoegen. Als het goed is, kun je de film vanuit je browser ook naar een Chromecast streamen.

Met de knopjes onderaan spoel je het beeld snel voor- of achterwaarts en via Instellingen kun je de Audio stream en Ondertiteling aanpassen. De ondertitels zijn alleen nog nauwelijks beschikbaar, omdat bijna het volledige aanbod Engelstalig is.

1 Reactie(s) op: Gratis films streamen met het groeiende aanbod van Plex

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 augustus 2020 20:43 Kasander1
    Als je toch B-films wilt zien (en een enkele A) heb je helemaal geen Plex nodig! Ga maar eens naar
    https://www.reddit.com/r/fullmoviesonyoutube/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.