Gratis grote bestanden versturen met Smash

Door: Stefanie Katzenbauer | 12 oktober 2018 06:54

How To

Grote bestanden versturen kan af en toe knap lastig zijn. E-mailservices zijn vaak (erg) gelimiteerd en ook WeTransfer heeft een maximum van 2GB. Voor wie een simpele oplossing zoekt om gratis grote bestanden te versturen is er nu Smash.

Smash – Wat is het?

Smash is een gratis bestandenoverdracht site zoals WeTransfer. In tegenstelling tot WeTransfer kent Smash echter geen limiet qua grootte van de bestanden. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Ze spelen met hun website in op de toenemende digitale wereld waarin steeds grotere bestanden met elkaar gedeeld moeten worden. Daarnaast hanteren ze een advertentievrije website. Dat kunnen ze doen omdat ze het advertentiemodel vervangen hebben door een creatief model waarbij mensen hun eigen creatieve projecten kunnen etaleren op de site. Dit maakt het versturen van je bestanden een hele prettige en prikkelarme ervaring.

Hoe werkt het?

Het daadwerkelijk versturen van bestanden is ontzettend simpel. Op de verzendpagina van Smash staat een grote ronde knop waar je je bestanden in kunt plaatsen door ze erin te slepen of simpelweg te klikken op de knop. Vervolgens kun je ervoor kiezen om je bestand te versturen met een e-mail of om een link te sturen. Ook kun je via Slack je bestand doorsturen.

Vul de gegevens van jezelf en je ontvanger in om een bestand te versturen. Als je de gratis versie gebruikt kan het even duren voordat het uploaden voltooid is. Vervolgens duurt het daadwerkelijke verzenden ook nog even, omdat de gratis verzonden bestanden geen prioriteit krijgen op de servers.

Je moet even geduld hebben maar dan krijg je ook wat: als je het bestand per mail verstuurd hebt, krijgt de ontvanger een simpele mail met een downloadknop en je begeleidende bericht. 

Jij wordt vervolgens weer geïnformeerd als je bestand gedownload is.

Gratis of premium?

Wanneer je besluit om voor 5 euro per maand Smash premium aan te schaffen, krijg je een paar voordelen. Zo kun je je downloadpagina personaliseren met eigen achtergronden, links en teksten. Daarnaast blijven je bestanden één jaar beschikbaar om te downloaden in plaats van 14 dagen zoals bij de gratis versie. De grote bestanden (groter dan 2GB) die je met een premium account verstuurt, krijgen voorrang met verzenden waardoor je bestanden sneller hun ontvanger bereiken. In je historie van je premiumaccount zie je vervolgens al je verzonden bestanden en de gegevens van de mensen die ze gedownload hebben. Hier kun je ook besluiten of een bestand nog langer downloadbaar moet zijn of niet.

Of deze voordelen het nou echt waard zijn om 60 euro op jaarbasis voor te betalen, moet iedereen natuurlijk zelf weten. De service die de gratis versie van Smash biedt is wellicht wat trager maar dient het doel van bestanden verzenden naar grote voldoening.

Voor- en nadelen

Met de gratis versie van Smash kunnen de ontvangers van je bestanden de bestanden inzien voordat ze het downloaden. Daarnaast kun je als verzender in de gaten houden wanneer je bestand gedownload wordt. De site is zeer gebruiksvriendelijk en alles wijst zich vanzelf.

Een nadeel van de site is dat bestanden die groter zijn den 2GB extra lang duren om te verwerken. Daarnaast biedt de premiumversie op dat gebied niet erg veel extra. Je grote bestanden worden iets sneller verstuurd en je kunt je eigen downloadpagina personaliseren maar concreet erg veel voordeel krijg je niet van een premiumaccount.

0 Reactie(s) op: Gratis grote bestanden versturen met Smash

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.