Handige tips voor AliExpress-coupons

Door: Laura Kempenaar | 08 december 2019 09:55

Mobiele hoesjes
How To

Singlesday en Black Friday zijn net geweest, dus de kans is groot dat je op AliExpress hebt gewinkeld. Heb je gedacht aan het gebruiken van coupons? Het is op AliExpress vaak mogelijk om coupons te gebruiken, zeker als je aankoop iets duurder is. Hierbij enkele handige tips om te besparen via AliExpress-coupons.

Gebruik de coupons van Ali zelf

Het is een beetje onalledaags, maar je krijgt ook vaak AliExpress-coupons wanneer je de app simpelweg opent. Je krijgt zelfs al een coupon als je je voor het eerst aanmeldt. Waar je bij Nederlandse webshops vaak op zoek moet gaan naar een manier om aan een coupon te komen, werkt het bij AliExpress juist andersom. Daar denken ze: als je een coupon hebt, dan heb je nog een extra reden om tot aankoop over te gaan. Er zijn ook coupons die naar je e-mail worden gestuurd. Vooral rondom evenementen als Singles Day is er altijd wel een Ali-eigen coupon in de omloop.

Gebruik de coupons van de verkoper

Verkopers maken ook vaak gebruik van coupons, al zijn deze meestal pas geldig als je een x aantal euro spendeert. Soms is dit twintig euro, een bedrag dat je zeker voor een telefoonhoesje of een pakje stickers nooit zal redden. Er zijn daarnaast ook nog Selected coupons, die je specifiek alleen in winkel x en op product x kunt gebruiken.

Gebruik een cashback-site

Cashbackwebsites zijn nog niet iedereen bekend, maar het zijn handige manieren om net even wat extra korting te krijgen. Het gaat vaak om een percentage van je aankoopbedrag en je moet hiervoor wel via het linkje van de cashbackwebsite naar AliExpress toesurfen. Dat betekent meestal wel dat je daardoor gebruik moet maken van de website van AliExpress en niet de app. Bij sommige cashbackwebsites krijg je zes procent ‘tegoed’ van je aankoopbedrag, en dat bedrag wordt als het totaal aan cashback eenmaal boven de 20 of 30 euro is, op jouw verzoek uitbetaald.

Gebruik de app

Het is een beetje tegenstrijdig als je de tip hierboven ter harte wilt nemen, maar eigenlijk is het beter om de applicatie van AliExpress te gebruiken dan de website. Je kunt rekenen op extra korting binnen de app. Je kunt hetzelfde product dus in de app goedkoper krijgen dan op de website. Dat is niet in alle gevallen zo, maar komt wel regelmatig voor. AliExpress wil graag dat je hun app op je telefoon zet, want hierdoor word je natuurlijk nóg vaker herinnerd aan het bestaan van het verkoopplatform.

AliExpress app
Nieuwe gebruikers krijgen een welkomstdeal.

In tegenstelling tot veel andere webwinkels is het in AliExpress helemaal niet verboden om meer dan één coupon te gebruiken. Je klinkt om een coupon te gebruiken simpelweg op ‘coupon krijgen’ of ‘krijg het’ dat vaak naast een coupon staat. Die coupon wordt vervolgens toegevoegd aan je profiel. Je gaat winkelen, stopt iets in je winkelmand en gaat dan door in het aankoopproces. Vaak worden coupons dan automatisch toegevoegd, maar soms kun je een code bestaande uit allerlei tekens toevoegen, zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder.

Je kunt vooral voordelig op AliExpress shoppen als je coupons gebruikt en stapelt. Het zal je product er trouwens niet sneller door laten komen, want het blijft een feit dat je echt wel een paar weken zoet bent voor je product er is. Maar, je weet in ieder geval wel dat je er een scherpe prijs voor betaalt. Wellicht ten overvloede, maar wees je wel bewust van het feit dat je beter niet teveel uit kunt geven op AliExpress. Bevat je pakketje producten die samen meer dan 22 euro hebben gekost, dan moet je invoerheffingen betalen. En ja, dan ben je zo je net bespaarde kosten weer kwijt.

0 Reactie(s) op: Handige tips voor AliExpress-coupons

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.