Hoe houd je je Facebook-tijdlijn kerstvrij?

Door: Martin Gijzemijter | 25 december 2017 20:27

How To

Hartstikke gezellig hoor die feestdagen, maar wat als je er totaal niet op zit te wachten? Bijvoorbeeld omdat je zelf totaal niet in de kerststemming bent door een gebeurtenis of omdat je juist wél van kerst houdt, maar geen zin hebt in tientallen foto’s van het kerstdiner die voorbij razen. In dat geval is het goed om te weten dat je je tijdlijn op Facebook grotendeels kerstvrij kunt krijgen.

We nemen het je niet kwalijk wanneer je besluit dat je geen kerst meer kunt zien op je Facebook-tijdlijn, we zullen je geen Scrooge noemen en geen drie kerstgeesten langssturen. Het kan nu eenmaal gewoon heel irritant zijn om een overdaad aan een bepaald thema te zien. De app Social Fixer is speciaal ontwikkeld voor het filteren van content op je Facebook-tijdlijn, plus nog een aantal andere handige functies. Je downloadt de extensie voor Chrome in de Chrome Web Store (hij is ook beschikbar voor Firefox), waarna er rechtsboven een pictogram van een moersleutel verschijnt.

Social Fixer configureren

Klik op het pictogram met de moersleutel en vervolgens op Opties. Je komt dan direct op Facebook terecht, alsof de opties onderdeel zijn van Facebook zelf. Onthoud, je verandert niets aan Facebook, er wordt alleen een laag overheen gelegd door Chrome. In het linkerdeelvenster zie je de optie Hide Posts. Het enige dat je hier hoeft te doen, is de sleutelwoorden in te voeren waarop je wilt filteren op een afzonderlijke regel. Je lijstje zou er dus zo uit kunnen zien:

kerst

kerstdagen

kerstmis

kerstdiner

gezellig

eten

cadeautje

enzovoort.

Klik vervolgens op Save changes bovenin. Wanneer je nu met deze browser door Facebook bladert, zullen alle posts die de sleutelwoorden die je hebt ingetypt bevatten, worden verborgen. Je kunt deze lijst natuurlijk altijd nog uitbreiden wanneer blijkt dat je een bepaald sleutelwoord hebt gemist.

0 Reactie(s) op: Hoe houd je je Facebook-tijdlijn kerstvrij?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.