Zo post je in twee talen op je Facebookpagina

Door: Martin Gijzemijter | 11 juli 2017 10:16

How To

Afhankelijk van wat voor Facebookpagina je hebt, is de kans aanwezig dat er niet alleen Nederlandstalige mensen op je pagina gluren. Facebook is immers een internationaal platform. Je kunt dat negeren en gewoon alleen in het Nederlands blijven posten, want Facebook heeft een ingebouwde vertaalmachine. Maar is dat verstandig?

Het probleem met die vertaalmachine (zoals met vele vertaalmachines) is dat de resultaten niet feilloos zijn. Zo kan iets dat in de ene taal heel onschuldig is, in de andere taal ineens enorm aanstootgevend zijn. Als het internationale publiek op je pagina omvangrijker wordt, dan is het wellicht verstandig om zelf de controle te nemen over je taalversies. Maar als je elk bericht in twee talen gaat plaatsen, val je dan niet je Nederlandstalige volgers lastig met Engelse teksten? Gelukkig niet, want daar heeft Facebook aan gedacht.

Posten in twee talen

Om in twee talen te kunnen posten moet je eerst een kleine instelling aanpassen op je pagina. Je doet dat door je pagina te openen en vervolgens te klikken op Instellingen rechtsboven (niet te verwarren met het uitklapmenu Instellingen voor je persoonlijke profiel daarboven). Wanneer je naar beneden scrolt in het tabblad Algemeen, dan zie je uiteindelijk de optie Berichten plaatsen in meerdere talen. Klik op Bewerken achter deze optie en plaats een vinkje bij de optie die je daar vindt. Klik op Wijzigingen opslaan.

Facebook twee talen

Wanneer je nu een bericht wilt posten op je pagina, zie je rechts onderin de optie Bericht in een andere taal schrijven. Wanneer je hierop klikt, dan kun je kiezen in welke andere taal je je bericht wilt weergeven. Die andere taal wordt alleen weergegeven (in plaats van het Nederlands) bij mensen die hun Facebook hebben ingesteld op deze andere taal. Zo bedien je twee doelgroepen in één keer.

0 Reactie(s) op: Zo post je in twee talen op je Facebookpagina

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.