Honeywell Lyric C2 - Bewakingsbeelden met geluidsdetectie

Door: Maikel Dijkhuizen | 14 juni 2018 13:17

Honeywell Lyric C2
Review

Dankzij de opkomst van gebruiksvriendelijke ip-camera’s is het tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om je huis te beveiligen. Hang het apparaatje domweg in je netwerk en houd via een mobiele app een oogje in het zeil. De Honeywell Lyric C2 herkent daarnaast ook nog eens geluiden, zoals een piepende rookmelder. Handig?

Honeywell Lyric C2

Prijs € 149,-
Resolutie 1920 × 1080
Videocompressie Mpeg-4 (h.264)
Opslag Micro-sd
Connectiviteit 802.11b/g/n (2,4/5 GHz)
Afmetingen 7,5 × 11,6 × 7,5 cm
Gewicht 199,2 gram
Website www.honeywell.com
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Intelligente app
  • Micro-sd-kaart meegeleverd
  • Groothoeklens
  • Minpunten
  • Niet alle rook- en koolmonixidemelders
  • iPhone-app soms onstabiel
  • Geen netwerkaansluiting

Honeywell heeft de Lyric C2 voorzien van een cirkelvormige voet die je kunt neerzetten of aan de muur kunt bevestigen. Na de montage kantel je de ip-camera eenvoudig in de gewenste hoek. Draaien is helaas niet mogelijk, dus het is noodzakelijk om het apparaatje direct goed te positioneren. Gelukkig is dat vanwege de groothoeklens van 145 graden niet zo’n probleem. Opvallend genoeg heeft deze ip-camera geen netwerkpoort, zodat je alleen via wifi verbinding kunt maken. Een merkwaardige keuze, want draadloze netwerken zijn lang niet altijd even stabiel. Voor de opslag van beelden biedt de zijkant plek aan een micro-sd-kaart van maximaal 64 GB. Netjes is dat de fabrikant een versleutelde geheugenkaart met 8 GB opslag mee levert. Als alternatief sla je zonder extra betaling bewakingsbeelden in de cloud op (maximaal 24 uur).

Honeywell Lyric C2
De constructie van de Lyric C2 staat het alleen toe om de camera te kantelen.

Intelligente app

Net zoals zo’n beetje alle recente ip-camera’s bedien je ook dit exemplaar met de smartphone. Na de installatie van de Honeywell Home-app is de configuratie vrij simpel. Er verschijnt op de smartphone een qr-code, welke je door de ip-camera laat scannen. Vervolgens hoef je alleen maar de juiste wifi-code op te geven. De app bevat diverse intelligente instellingen. Zo schakelt de ip-camera automatisch in wanneer jouw mobiele toestel het draadloze netwerk van de woning verlaat. Een puntje van kritiek is dat de app op de iPhone vanwege lange laadtijden en plotselinge crashes soms een onstabiele indruk maakt.

Bewegings- en geluidsdetectie

De Lyric C2 ondersteunt bewegingsdetectie, waarbij je desgewenst vier zones kunt aanwijzen. Handig, want je ontvangt dan niet continu valse pushberichten van bijvoorbeeld bewegende takken of een ronddraaiende ventilator. Bij beweging binnen de opgegeven zones neemt de ip-camera automatisch op. Een goede toevoeging is dat de ip-camera ook geluiden herkent. Zo ontvang je bijvoorbeeld een notificatie wanneer er een rook- of koolmonoxide-melder piept. Een minpunt is dat de ip-camera alleen van bepaalde merken melders het alarmsignaal detecteert.

Conclusie

De Honeywell Lyric-app is na een korte gewenningsperiode voor iedereen prima bruikbaar. Dankzij de groothoeklens bewaak je een relatief grote zone en leg je de beelden vast in full hd. De slimme opties voor bewegings- en geluidsdetectie onderstrepen de veelzijdigheid van deze ip-camera, al is de beperkte ondersteuning van rook- en koolmonixidemelders wel een gemiste kans. Verder missen we een netwerkaansluiting en presteert de iPhone-app soms onstabiel.

0 Reactie(s) op: Honeywell Lyric C2 - Bewakingsbeelden met geluidsdetectie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.