IFA 2016: Netgear Orbi belooft wifi in heel je huis

Door: Jeroen Boer | 02 september 2016 10:50

Nieuws

Wifi is een fantastische uitvinding, maar werkt vaak toch niet in heel je huis. Netgear wil met Orbi al je problemen oplossen door hun nieuwe router te koppelen met een wifi-satelliet die draadloos via een eigen radio verbonden is met de router.

Om wifi-problemen op te lossen kun je bijvoorbeeld extra accesspoints ophangen. Daar heb je netwerkkabels voor nodig, iets dat niet altijd kan. Voor repeaters of powerline-adapters met wifi geldt dat niet, maar dergelijke producten bieden doorgaans een veel lagere bandbreedte. Netgear heeft met Netgear Orbi een andere aanpak. De basis is een moderne AC-router die je net als je huidige router op bijvoorbeeld de begane grond in je huis neerzet. In veel huizen heb je met één router niet voldoende dekking.

Netgears Orbi bestaat uit een router en satelliet.

Daarom levert Netgear de Orbi met een wifi-satelliet die je bijvoorbeeld boven zet. Zo heb je daar ook wifi, zonder kabels te trekken. Natuurlijk is er wel een link tussen de router en de satelliet. De producten hebben daarom drie radio’s aan boord. De meest krachtige radio gebruikt Netgear voor een 802.11ac-verbinding met een totale bandbreedte van 1733 Mbit/s tussen de router en de satelliet.

De Orbi-satelliet heeft een draadloze verbinding met de router.

Het wifinetwerk dat je gebruik voor je apparaten wordt verzorgd door de andere twee radio’s die in zowel de router als satelliet zijn ingebouwd. Het gaat om een 802.11ac-netwerk met een bandbreedte van 866 Mbit/s en een 802.11n-netwerk op de 2,4GHZ-band met een bandbreedte van maximaal 400 Mbit/s. Vermoedelijk heeft iedere radio voor je apparaten dus twee antennes. Handig is dat de router en de satelliet één netwerk (SSID) aanbieden aan je apparaten en je dus overal in huis hetzelfde netwerk kunt gebruiken. Is je huis zelfs voor één satelliet te groot, dan kun je meer satellieten koppelen. Volgens Netgear is de startset geschikt om 350 vierkante meter mee af te dekken.

De startset bestaande uit de router en één satelliet gaat 429,95 euro kosten. Een hoop geld, maar het absoluut waard als dit je wifi-problemen oplost. De ORBI komt binnenkort op de markt en we hopen hem dus spoedig te testen.

1 Reactie(s) op: IFA 2016: Netgear Orbi belooft wifi in heel je huis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 20 oktober 2016 15:54 drewip
    Is de Netgear Orbi te combineren met een Ziggo routermodel Technicolor type TC7210.Z van april 2016?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.