IFA 2016: Sonos krijgt spraakherkenning

Door: Jeroen Boer | 31 augustus 2016 09:52

Nieuws

Audiofabrikant Sonos heeft nog voor de officiële start van techbeurs IFA onthuld dat het bekende multiroomaudiosysteem spraakherkenning krijgt. Praten tegen je Sonos-luidsprekers wordt mogelijk dankzij een koppeling met Amazons spraakdienst Alexa.

Sonos heeft aangekondigd dat je het multiroomsysteem binnenkort via spraak kunt bedienen. Je kunt dus iets zeggen als: “Alexa, zet het geluid harder,” of “Alexa, speel muziek van Spotify af.” Dat je een spraakcommando begint met Alexa is niet voor niets, want Sonos ontsluit spraakbediening via Amazons spraakdienst Alexa.

Je hebt bijvoorbeeld Amazons Echo Dot nodig om te praten tegen je Sonos.

Om gebruik te kunnen maken van Alexa heb je Amazons eigen slimme luidspreker Echo , Echo Dot of Amazon Tap nodig. Momenteel kun je deze producten nog niet in Nederland kopen, maar de verwachting is dat Amazon de slimme luidsprekers in 2017 ook in Europa gaat verkopen. Spraakbediening wordt binnenkort beschikbaar in Sonos’ gesloten beta waarvoor je moet worden uitgenodigd. In 2017 wordt spraakbediening voor iedereen beschikbaar.

Spotify Connect

Voor Spotify-gebruikers had Sonos ook een nieuwtje in de vorm van ondersteuning voor Spotify Connect. Hierdoor kun je Spotify’s eigen app gebruiken om muziek af te spelen op de Sonos-luidsprekers. Ondersteuning voor Spotify Connect is beschikbaar in oktober voor deelnemers aan het Sonos-betaprogramma. Gebruik je een andere streamingdienst? Sonos heeft aangegeven dat het ook met andere streamingdiensten in gesprek is om te kijken of muziek direct vanuit andere apps afgespeeld kan worden.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Sonos krijgt spraakherkenning

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.