iFixit ontdekt dat Google Home gebaseerd is op Chromecast

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 07 november 2016 17:27

Internet & Thuis

De reparatiesite iFixit heeft Googles Home uit elkaar gehaald en ontdekt dat de slimme assistent hardware matig eigenlijk een Chromecast plus een versterker en luidspreker is.

De reparatiesite iFixit haalt regelmatig apparaten uit elkaar in een teardown. Het doel van de site is dan ook een platform bieden waar je voor vrijwel ieder apparaat kunt opzoeken hoe je het uit elkaar haalt en weer repareert. Vandaag heeft iFixit de Google Home uit elkaar gehaald, de luidspreker waarmee je Googles Assistant in huis haalt. Lees ook:Samsung ontwikkelt eigen slimme assistent

Afbeelding: iFixit

Zelfde als de Chromecast

Het moederbordje bevat exact dezelfde processor en geheugenhoeveelheid als de Chromecast die in 2015 op de markt kwam. De Home heeft hiermee een ARM Cortex-A7-dualcoreprocessor in combinatie met 512 MB RAM. De wifi/bluetooth-chip is wel een beter model met een 2x2-antenneconfiguratie dan de 1x1-antenneconfiguratie in de Chromecast. Verder bevat het moederbordje een versterker van Texas Instruments.

Op zich is dit logisch, Google Home vertrouwt net als de Chromecast vrijwel volledig op clouddiensten. Toch is het wel jammer om te weten dat de Home die Google verkoopt voor 129 dollar gebaseerd is op een Chromecast van 35 dollar. iFixit is vanuit een reparatieoogpunt overigens erg enthousiast over Home. De luidspreker scoort een 8 en is eenvoudig uit elkaar te halen en te repareren.

Bron: iFixit

0 Reactie(s) op: iFixit ontdekt dat Google Home gebaseerd is op Chromecast

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.