In 16 stappen een perfecte Wordpress-website

Door: richard-veenstra | 25 januari 2017 11:01

seo-plugins voor wordpress
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

Tip 09: Publicatieopties

Standaard wordt een bericht gepubliceerd zodra je op de knop Publiceren klikt, maar je kunt ook berichten in de wacht zetten zodat ze op een later moment op je website worden geplaatst. Klik daarvoor op Bewerken achter Onmiddellijk publiceren. Je kunt een datum en exacte tijd aangeven en afsluiten door op OK te klikken. Als je een bericht al hebt gepubliceerd, maar tijdelijk offline wilt halen, hoef je het bericht niet te verwijderen. Klik op Bewerken achter Zichtbaarheid: Openbaar en verander het in Privé als je het alleen voor jezelf zichtbaar wilt hebben. Je kunt het bericht ook met een wachtwoord beveiligen door op Beschermd met wachtwoord te klikken. Geef een wachtwoord in en als je het bericht nu op de website wilt lezen, moet je het opgegeven wachtwoord ingeven. Dezelfde opties heb je overigens ook voor pagina’s.

Tip 09 Je kunt berichten op een later moment publiceren of berichten met een wachtwoord beveiligen.
WordPress zoekt in titels en teksten van berichten en pagina’s, maar niet op categorieën en tags

Tip 10: Beter zoeken

Als op je site veel informatie staat en je regelmatig nieuwe berichten plaatst, is het handig om een goede zoekfunctie aan te bieden. In vrijwel elk thema is standaard een zoekoptie ingebakken, de techniek erachter is altijd hetzelfde. WordPress zoekt in titels en teksten van berichten en pagina’s, maar kan bijvoorbeeld niet op namen van categorieën en tags zoeken. Ga naar Plugins / Nieuwe plugin en typ achter Trefwoord de titel Search Everything. Klik naast Alles doorzoeken (de Nederlandse vertaling van de naam van de plug-in) op Nu installeren en vervolgens op Activeren. Klik op Instellingen / Search Everything en zet bijvoorbeeld vinkjes achter Search every tag name en Search every category name and description. Klik op Save Changes. De zoekfunctie op je website zal nu ook tags en categorieën indexeren tijdens het zoeken. Hier vind je meer informatie over de plug-in.

Tip 10 De plug-in Search Everything geeft je meer zoekopties dan de standaard zoekfunctie van WordPress.

Tip 11: Thema wijzigen

De meeste thema’s bieden je de optie om bepaalde instellingen gemakkelijk te wijzigen zonder dat je php-code in WordPress hoeft te programmeren. Ga naar Weergave / Customizer. Welke opties je hier vindt, hangt af van je thema. In de meeste gevallen kun je zaken als het lettertype, de kleuren en het logo van je website veranderen. Elke verandering die je maakt, zie je meteen aan de rechterkant. Als je klaar bent met een bewerking, klik je op Opslaan & publiceren. Dit is de eenvoudigste manier om de menu’s van je website te veranderen. Wil je meer controle over je menu’s, ga dan naar Weergave / Menu’s. Hier kun je ook nieuwe menu’s aanmaken door op Menu aanmaken te klikken.

Tip 11 In bijna elk recent thema kun je bepaalde zaken direct via de Customizer wijzigen.
Ben je thuis in de programmeertaal css, dan kun je meer weergaveopties van je thema wijzigen

Tip 12: Css wijzigen

Als je meer weergaveopties van je thema wilt wijzigen en je thuis bent in de programmeertaal css, dan kun je naar Weergave / Editor gaan en rechts onderaan het bestand Stylesheet (style.css) selecteren. Om te weten welk deel van je website welke css-regel gebruikt, selecteer je in Firefox via het contextmenu de optie Element inspecteren (in Chrome heet de optie Inspecteren). Pas wel op met het veranderen van informatie in de editor. Als je niet weet wat je doet, kun je gemakkelijk je site kapot maken. Je kunt hier ook alle php-bestanden wijzigen. Hier moet je echt alleen aankomen als je weet wat je doet. Als je één komma verkeerd zet, kan je site onbereikbaar zijn, dit oplossen kan een heel karwei zijn.

Tip 12 Ga alleen sleutelen aan de php-code als je echt weet wat je doet. Een komma of punt verkeerd gezet? Je hele site kan onbereikbaar worden en de oplossing kan een heel karwei zijn.

0 Reactie(s) op: In 16 stappen een perfecte Wordpress-website

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.