Je Facebook-account deactiveren of verwijderen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 20 oktober 2013 08:10

How To

Het privacybeleid van Facebook kan een reden zijn om het sociale netwerk de rug toe te keren. En misschien ben je ook al die FarmVille verzoeken wel een beetje zat... In dat geval kan je er voor kiezen je gehele account te deactiveren of zelfs te verwijderen. Wij laten hier zien hoe je dat doet.

Je account deactiveren

Als je je Facebook-account deactiveert, wordt deze bij wijze van spreken op pauze gezet: Je profiel wordt van de site verwijderd, net als de meeste dingen die je op Facebook gepost hebt (berichten blijven echter staan), maar Facebook bewaart je data voor het geval je besluit om terug te komen. Je kunt je account altijd opnieuw activeren door op Facebook in te loggen.

Om je account te deactiveren, log in op Facebook en selecteer het instellingenmenu in de rechterbovenhoek (het tandwiel-icoontje). Selecteer Accountinstellingen en selecteer op het volgende scherm Beveiliging uit de lijst aan de linkerkant van het venster.

Selecteer hier Je account deactiveren onderaan de pagina. Facebook zal je proberen over te halen om te blijven door je foto's van je Facebook vrienden te laten zien en te vragen waarom je je account wilt deactiveren. Zodra je Facebook verteld hebt waarom je geen vrienden meer wilt zijn klik je op de knop Bevestigen, en Facebook zal je account deactiveren.

Je account helemaal weghalen

Als je je account verwijdert is deze echter helemaal verdwenen: Je kunt niet meer opnieuw inloggen om iets wat je op Facebook gepost hebt te bekijken of te kopiëren, en als je Facebook opnieuw zou willen gebruiken zul je helemaal met een schone lei moeten beginnen.

Facebook raadt aan dat je een kopie van de data die je op de site gepubliceerd hebt downloadt voordat je je account verwijdert. Open het instellingenmenu op Facebook terwijl je op je account bent ingelogd door op het tandwiel-icoon links bovenaan de pagina te klikken. Selecteer vervolgens Accountinstellingen en zoek op de pagina Algemeen naar Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens en klik op de link. Je zult dan door het proces worden geleid waarmee je een archief van al je Facebook data kunt downloaden.

Het bedrijf maakt het niet meteen duidelijk hoe je je Facebook account kunt verwijderen, maar om dat te doen, log in op je Facebook account, en ga naar Facebook's accountverwijderingsformulier om het proces te beginnen.

Let wel: Als je Facebook-account eenmaal weg is, is hij ook echt weg, dus je moet je account alleen verwijderen als je heel zeker weet dat je Facebook niet opnieuw zult willen gebruiken.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Nick Mediati (@dtnick). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.