Je Microsoft-account verwijderen in 3 stappen

Door: robbin-ooijevaar | 30 januari 2017 14:31

How To

Microsoft heeft er een handje van zijn servicewoorwaarden zomaar aan te passen. Als je het er niet mee eens bent, zit er maar één ding op: je Microsoft-account verwijderen. In dit artikel lees je hoe je dat doet zonder dat je meteen ook al je foto's en documenten kwijtraakt.

Stap 1: Aan elkaar geknoopt

Het opzeggen van complexe diensten als een Microsoft-account vereist enige aandacht. We nemen een krantenabonnement als voorbeeld. Hierbij zou het merkwaardig zijn als na het beëindigen de wasmachine er mee ophoudt en je auto niet meer opengaat. Bij complexe diensten met allerlei vertakkingen en koppelingen kan dit wel gebeuren (niet letterlijk uiteraard). Door bijvoorbeeld je Microsoft-account te verwijderen, kun je foto's kwijtraken, geld verliezen en bestaat de kans dat je tekstverwerker het niet meer doet. Als je per se van je Microsoft-account af wilt, kun je dit soort problemen met de juiste voorbereiding voorkomen. Lees ook: 15 tips en trucs voor Microsoft Word.

Stap 2: Vergeet OneDrive niet

Het opheffen van je Microsoft-account gaat veel verder dan je lokaal aanmelden bij Windows 10 via Start / Instellingen / Accounts / In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account. Je Microsoft-account is namelijk de 'rode draad' tussen allerlei diensten. Het verbindt Windows-apparaten en biedt toegang tot je bestanden, die je bijvoorbeeld bewaart in OneDrive. Door je Microsoft-account echt op te heffen, beëindig je alle diensten die hiermee samenhangen.

Kopieer eerst alles uit je OneDrive naar eigen opslag op je computer, dan heb je dat alvast binnen. Als je via de Windows Verkenner geen toegang hebt tot je OneDrive, dan kan dit ook via www.onedrive.com. Notities uit OneNote zijn ook gekoppeld aan je Microsoft-account.

Stap 3: Echt verwijderen

Gebruik je een mailadres van Microsoft (Outlook.com, Hotmail of anders) met je Microsoft-account? Dan wordt ook dit adres opgeheven, inclusief al je berichten, contactpersonen, agenda-afspraken en andere instellingen. Een overzicht van computers, tablets en telefoons die gekoppeld zijn aan je Microsoft-account vind je op de beheerpagina van Microsoft. Hef hier de koppelingen op.

Alles wat met programma's en diensten te maken heeft en gekoppeld is aan je Microsoft-account, kun je verwijderen. Denk ook aan lopende abonnementen voor bijvoorbeeld extra OneDrive-opslagruimte of MS Office. Alles nagelopen en gecontroleerd? Ga dan naar deze website om je Microsoft-account op te heffen. Je account wordt nog 60 dagen bewaard en vervolgens echt verwijderd.

4 Reactie(s) op: Je Microsoft-account verwijderen in 3 stappen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 februari 2016 14:22 Anoniem
  Stap 0: maak nooit een account aan, MS is erger dan Google en FB
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 maart 2016 12:18 Anoniem
  Ik wilde ook evt mijn Hotmail account verwijderen, maar daarna dan ook weer aanmaken, ben ik daarna dan heel veel kwijt
  mijn hele e-mail bestand is ontregeld. Geeft aan dat er veel e-mails openstaan, soms lukt t openen, soms niet en kan de server t bericht niet downloaden, of blijft maar laden, soms komt er n push-up bericht in beeld. Bij t activeren van de mail blijft soms toch nog in beeld als ongelezen enz. Zo zijn er meerdere dingen die niet goed werken e.d.
  Heb al Wis geschiedenis en Wis cookies uitgeprobeerd en een harde reset, maar t helpt allemaal niet. Soms bij een Push Up om t weg te krijgen lukt alleen om de iPad helemaal uit te zetten enz. Help, wat kan ik nog doen
  Probeerde ook al om veel van de mail te verwijderen, maar krijg dan steeds t Push Up bericht en moet hem telkens helemaal uitzetten, dus dat schiet niet op. Waarnaar toe om t te verhelpen
  M.vr.groet Marian
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 augustus 2016 23:39 Anoniem
  Haha lol
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 augustus 2016 13:57 Anoniem
  stap over naar Linux Mint of UBUNTU
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.