Je Twitter-account gehackt? Dit moet je doen!

Door: redactie-computertotaal | 01 oktober 2013 20:00

How To

Het is te hopen dat je er nooit mee te maken krijgt; een hacker die de controle over je Twitter-account overneemt. Mocht het je toch een keer overkomen, dan leg ik je hier uit hoe je de controle weer terug krijgt.

Een gehackt Twitter-account. Hier moet je natuurlijk meteen iets aan doen. Wanneer iemand tweets en DM's onder jouw naam verstuurt, loop je het gevaar dat je reputatie beschadigd wordt.

Allereerst moet je proberen op Twitter in te loggen. Lukt dat? Verander dan je wachtwoord. Op deze manier kan de dief niet verder, en kun je de controle over je account terugkrijgen - althans, als de dief je wachtwoord niet veranderd heeft zodat je zelf buitengesloten zit.

Als je in je browser op Twitter kunt inloggen, klik dan op het tool-icoon in de rechterbovenhoek en selecteer Settings. Klik in het linker paneel op Password, en voer je oude en nieuwe wachtwoord in. En zorg er alsjeblieft voor dat je nieuwe wachtwoord een sterk wachtwoord is.

Als je het wachtwoord kunt wijzigen mag je van mij een zucht van verlichting laten. Maar je bent nog niet klaar!

Twitter klantenservice

Als je niet in kunt loggen of je wachtwoord niet kunt veranderen, dan zul je de klantenservice van Twitter nodig hebben en een Support request moeten indienen. Zie de pagina My account has been hacked van Twitter zelf voor meer informatie.

Als je eenmaal het wachtwoord veranderd hebt - in je eentje of met de hulp van Twitter - moet je voor je volgers een tweet plaatsen met een verontschuldiging. Leg uit dat de tweets niet van jou afkwamen, en verwijder vervolgens alle tweets die jij niet geplaatst hebt.

Blokkeer daarna alle apps van derden, zodat ze geen toegang tot je account hebben. Klik op Apps in het linker paneel op de Settings pagina. Klik voor elke applicatie op Revoke Access. Je kunt ze later opnieuw activeren.

Voor extra beveiliging kun je Login verification instellen:

1. Klik in het linker paneel op Mobile.

2. Klik op de link add a phone. Voer je mobiele telefoonnummer in en klik op Activate phone. Volg de aanwijzingen (je zult iets moeten SMS'en).

3. Kijk naar de telefooninstellingen en haal het vinkje weg bij alles wat je privacy zou kunnen schenden of dingen die vervelend kunnen worden (ik heb alles uitgeschakeld).

4. Klik op Save changes.

5. Klik in het linker paneel op Account.

6. Scrol helemaal omlaag en selecteer in het Login verification gedeelte Send login verification requests to [jouw telefoonnummer]. Laat ze een testbericht verzenden en reageer daar passend op.

Twitter-apps

Nu over die apps. Ga terug naar het Apps gedeelte en klik voor elke app op de Undo Revoke Access knop - of alleen voor de apps die je ook daadwerkelijk gebruikt.

Verander voor die apps je wachtwoord - vooral de apps die je op je tablet en telefoon hebt. Helaas is dit vanwege de loginverificatie een beetje ingewikkelder dan voorheen, en heb je er een PC voor nodig:

1. Op je PC, op de Settings pagina van Twitter, ga terug naar het Password gedeelte en klik op de Generate knop. Er verschijnt een numerieke code op het scherm.

2. Open op je mobiele apparaat de Twitter app en doe alsof je je wachtwoord wilt wijzigen. Maar in plaats van het nieuwe (of oude) wachtwoord in te voeren, typ je de numerieke code die je op je PC-scherm ziet in.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite PCWorld.com, geschreven door Lincoln Spector (@lincolnspector). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

0 Reactie(s) op: Je Twitter-account gehackt? Dit moet je doen!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.