Kickstarter biedt live video voor projecten

Door: Daan Doedens | 01 november 2016 16:02

Nieuws

Kickstarter gaat liveuitzendingen van projecten ondersteunen. Mensen die een project via de crowfundingsite hebben lopen, kunnen vanaf nu live laten zien waar ze mee bezig zijn. Kijkers kunnen binnen het videoplatform meteen projecten backen.

Een gewone videofunctie bestond al veel langer, en vond al gretig aftrek bij crowdfundingsites als Kickstarter en Ingiegogo door het virale karakter van kort videomateriaal. Met livestreaming maakt Kickstarter nog persoonlijkere interactie en betere informatie voor de backers mogelijk. Lees ook: Pebble breekt opnieuw Kickstarter-record met Time.

Wat is Kickstarter?

Kickstarter is een crowdfundingplatform, wat inhoudt dat producten en projecten worden gefinancierd door een grote groep mensen die allemaal een relatief klein bedrag geven, backen genoemd. Vaak krijg je iets terug voor het backen: afhankelijk van de hoogte van het bedrag een mention op social media, het product, al dan niet met korting, of een meet & greet met de makers. Kickstarter is zeker niet de enige crowdfundingwebsite, maar samen met Indiegogo is het wel de grootste. Bekende Kickstarter-projecten zijn verschillende Pebble-smartwatches, de PonoPlayer, een Veronica Mars-film, de Oculus Rift en de Nederlandse Ockel Sirius B.

Koken is natuurlijk ideaal voor een livestream.

Hoe werkt het livestreamen?

Iedereen die een Kickstarter-project heeft lopen kan vanaf nu een livestream opzetten. Je kunt aangeven wanneer de stream begint en wat je gaat doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kijkje achter de schermen van de opnames van een film, een deel van het productieproces van een nieuwe gadget, of juist de reacties van het team als de gadget eenmaal in de winkel te koop is.

Kijkers kunnen live vragen stellen via een chat. En Kickstarter zou Kickstarter natuurlijk niet zijn als potentiële backers niet ook meteen een bedrag konden storten op de streamingpagina. Overigens wordt de livestream naderhand nog even bewaard om terug te kijken voor degenen die hem gemist hebben. Hieronder vind je een voorbeeld.

0 Reactie(s) op: Kickstarter biedt live video voor projecten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.