Komt Google ook met een betaalkaart?

Door: Justin Doornekamp | 05 mei 2020 09:34

Blog

In navolging van Apple, is ook Google vermoedelijk van plan om met een eigen betaalkaart te komen. Met het pasje moet het mogelijk worden om zowel online als offline aankopen te doen en kun je overzichtelijk al je uitgaven zien, zo blijkt uit berichtgeving van techwebsite TechCrunch.

De betaalkaart moet volgens TechCrunch gekoppeld worden aan het bestaande Google Pay-systeem, waarmee je nu alleen nog met je bestaande bankpas online betalingen kunt doen of geld kunt overmaken. Een aparte kaart zou het voor Google gemakkelijker maken om inzicht te krijgen in de aankopen van zijn gebruikers.

In tegenstelling tot de Apple Card van Apple, dat eigenlijk een opzichzelfstaande creditcard is, zal de nieuwe pas van Google vermoedelijk een debitcard worden. Voor de rest zal de kaart van Google veel overeenkomsten vertonen met de Apple Card, in de zin dat je zowel een fysieke kaart als een soort digitale kaart op je telefoon hebt, om altijd en overal te kunnen betalen. Dit werkt dan door middel van een eigen rekeningnummer.

De kaart moet het niet alleen makkelijk maken om je aankopen bij te houden, maar ook om te zien waar je de aankopen hebt gedaan door middel van een koppeling met diverse apps van Google, waaronder Google Maps. Via Maps kun je dan zien van welk filiaal je pakketje komt, waardoor je bij problemen met het product bijvoorbeeld direct met de desbetreffende winkel in contact kunt komen. Binnen de Google Pay-app zou je direct je pas kunnen blokkeren, mocht deze gestolen worden.

Apple card

Voordelen en kortingen

Het is niet bekend of het gebruik van de Google betaalkaart ook bepaalde voordelen of extraatjes met zich meebrengt, of dat je wellicht korting kunt krijgen op bepaalde producten of diensten van Google. Apple biedt bijvoorbeeld 3% korting op Apple-producten en diensten als je betaalt met de Apple Card. Los daarvan kun je overal tot 2% korting krijgen, iedere keer als je betaalt met de kaart.

Ook naar Nederland?

Het is nog steeds onduidelijk of de kaart van Apple ook naar Nederland komt. Voor wat betreft het pasje van Google, blijft het de vraag of deze sowieso officieel uitgebracht gaat worden of dat het enkel bij een test blijft. “We bekijken momenteel of we kunnen samenwerken met banken in de VS om een koppeling te maken met Google Pay”, aldus Google in een reactie tegenover TechCrunch. De internetreus wil in de komende maanden meer inzicht geven in de ontwikkelingen rond de betaalkaart.

0 Reactie(s) op: Komt Google ook met een betaalkaart?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.