KPN komt met 'eigen' slimme thermostaat

Door: Jeroen Boer | 03 oktober 2016 16:17

Nieuws

In navolging van energieleveranciers komt ook telecomaanbieder KPN onder de naam SmartLife Comfort met een eigen slimme thermostaat. Volgens KPN is een groot voordeel dat je niet afhankelijk bent van een energieleverancier. Wel moet je een abonnement afsluiten om de slimme thermostaat te gebruiken.

Het SmartLife Comfort-pakket bestaat uit een slimme thermostaat, een ketelmodule en een app waarmee je de thermostaat kunt bedienen. KPN’s thermostaat werk in combinatie met iedere internetaanbieder, je hebt dus niet per se een internetabonnement van KPN nodig. Wel dien je een contract af te sluiten met een minimale duur van twee jaar waarbij je zes euro huur per maand betaalt om de thermostaat te kunnen gebruiken. Daarnaast betaal je eenmalig 99 euro installatiekosten.

Plugwise Anna

KPN heeft overigens niet zelf een thermostaat ontwikkeld, maar werkt samen met Plugwise. Plugwise is eveneens de fabrikant van de slimme thermostaat Anna die in samenwerking met de Nederlandse Energie Maatschappij op de markt werd gebracht. Afgaande op de afbeeldingen op de productpagina van SmartLife Comfort lijkt ook KPN de Anna te gebruiken. De Anna is geschikt voor zowel OpenTherm als een aan/uit-regeling en zou dus met vrijwel ieder verwarmingssysteem moeten werken.

0 Reactie(s) op: KPN komt met 'eigen' slimme thermostaat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.