Google verliest 'kinderen' snel in 2014

© PXimport

Google verliest 'kinderen' snel in 2014

Geplaatst: 7 april 2014 - 06:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie ID.nl

Google verliest in het nog jonge 2014 relatief veel producten in korte tijd. Een terugblik op ideeën die onze harten nooit veroverd hebben.

'Google is dit jaar weer volop actief en het bedrijf heeft nu al een paar aankondigingen gedaan, waaronder een videovergadersysteem voor de Chromebox en verdere uitrolplannen in de VS voor FTTH-dienst Google Fiber. Maar terwijl er nieuwe dingen gebeuren, worden oude zaken afgestoten. De begraafplaats van Google is groot, dus we kijken nu alleen naar de dingen die in 2014 zijn verdwenen.

Bump en Flock

Google kocht de Bluetooth-app Bump voor iOS en Android. Die maakte het makkelijk voor smartphonegebruikers om te delen via Bluetooth door de toestellen tegen elkaar te tikken. Google kocht het in september vorig jaar en kreeg daardoor ook meteen de fotodienst Flock in handen. Maar in januari viel het doek voor beide applicaties en gebruikers kregen dertig dagen de tijd om hun data te redden.

Currents

De nieuwsaggregator Currents van Google was een alternatief voor de populaire nieuwsreader Flipboard. In december 2011 werd de app aangekondigd, begin dit jaar werd hem de nek weer omgedraaid. Gebruikers werden doorgesluisd naar de Google Play Kiosk. De ophef over het verdwijnen van deze nieuwsreader haalde het niet bij de commotie toen Google Reader ten grave werd gedragen.

 

© PXimport

Lees ook: 15 lijken op de begraafplaats van Microsoft

BufferBox

In 2012 kocht Google de Canadese pakketjesdienst Bufferbox. Daarmee konden consumenten pakketjes naar hun eigen Bufferbox laten sturen, in plaats van naar het huisadres waar ze de postbode mis kunnen lopen en dan langer moeten wachten op het pakketje. Google maakte er dit voorjaar een eind aan en stelt de technologie en geleerde lessen te verwerken voor gebruik in de dienst Google Shopping.

Schemer

Google's product met misschien wel de mooiste naam, Schemer, ging na ongeveer twee jaar ten onder. In januari kondigde het bedrijf aan dat de app om lijsten van interessante zaken rond een locatie te maken en te delen met vrienden (ook wel gekscherend de Bucket List-dienst genoemd) in februari zou verdwijnen. Gebruikers worden doorverwezen naar de functie 'Verkennen' in Google Maps om nieuwe dingen in de buurt te ontdekken.

 

© PXimport

Eigen extensies voor Chrome

Het is gedaan met die knappe extensies voor Chrome die hobbyisten in elkaar hebben gemaakt - tenzij ontwikkelaars hun noeste arbeid registreren bij de Chrome Web Store. Dat kan nog tot mei en dan activeert Google zijn killswitch om ongeregistreerde extensies uit te zetten om zo te voorkomen dat de systemen van gebruikers worden overspoeld met adware en ander twijfelachtige spullen.

Gezichtsherkenning in Glass

Gezichtsherkenning wordt al direct door Google afgeschoten - voorlopig althans - nog voordat Glass officieel op de markt verschijnt. Het bedrijf reageert daarmee op de zorgen om privacy als je op straat door Jan en alleman herkend kan worden. Het team van Project Glass stelt dat er eerst stevige privacybescherming moet komen voordat zulke features worden toegelaten.

 

© PXimport

Als bonus twee verschijnselen die nog wel eens dit jaar de nek omgedraaid zouden kunnen worden, als we de verhalen moeten geloven.

Verdwijnt de Nexus?

De Nexus-lijn van Google bestaat uit toestellen met kaal Android. Het is de ultieme testtelefoon voor Android, wat de Nexus-serie populair maakt bij ontwikkelaars. Maar ook klanten zijn vaak gecharmeerd van de Nexus, die achtereenvolgens door HTC, Samsung en LG werden gemaakt. Maar het gerucht gaat al een tijdje dat de Nexus 5 de laatste was, omdat er zoveel Android-apparaten zijn anno 2014.

Dualboot Android Windows

Dat deze feature het niet redt, klinkt al een stuk waarschijnlijker. Volgens de verhalen zijn zowel Google als Microsoft niet gelukkig met een leverancier als Asus die apparaten op de markt wil zetten met Android en Windows. Asus kondigde op elektronicabeurs CES de Transformer Book Duet aan, maar Google en/of Microsoft zouden achter de schermen ervoor hebben gezorgd dat we dit product niet in de schappen zullen aantreffen.

 

© PXimport

Bron: Computerworld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten