Markeer e-mails in Gmail met een kleurtje

Door: Ronald Smit | 24 augustus 2017 13:09

Markeer mails in Gmail met een kleurtje
How To

Kleuren zeggen in een lange lijst met tekst vaak meer dan duizend woorden. Wil je snel mails van bepaalde afzenders herkennen in je Gmail-inbox, dan is het mogelijk om deze automatisch van een gekleurd label te voorzien.

Door mails van een bepaalde afzender met een kleurtje te markeren, mis je nooit meer belangrijke berichten. In de grote brij aan mails springen de gekleurde exemplaren er immers heel duidelijk uit. Het maken van een mailfilter dat gekleurde labels toepast in Gmail is erg makkelijk. Log in bij de maildienst en klik vervolgens op het tandwiel rechtsboven in beeld. Kies in het geopende menu voor Instellingen. In het daarop geopende paneel klik je op de tab Filters en geblokkeerde adressen en dan op Nieuw filter maken. Je kan nu onder Van een e-mailadres van een afzender die je duidelijk herkenbaar wilt maken invullen.

Ook is het mogelijk om sleutelwoorden in een mail op te geven, of een sleutelwoord in het onderwerp. Mocht je het willen dan is verder de optie Bevat bijlage in te schakelen. Het wordt dan een en-en filter. Dus bijvoorbeeld een mail van de afzender Jan@domeinnaam.nl die ook nog een bijlage bevat zorgt voor triggering van het filter. Voor nu maken we een filter dat alléén op basis van een afzender werkt. Tik onder Van dan ook een mailadres in en klik op Filter maken met deze zoekopdracht. Schakel nu het selectievakje voor de optie Het label toepassen in en Selecteer daarachter Nieuw label.

Stel een filter in Gmail in

Label maken en kleur aanpassen

Geef een naam voor het nieuw label op in het daarvoor bestemde veld en klik op Maken. Gevolgd door een klik op Filter maken in het onderliggende venster. Vanaf nu worden berichten van de gekozen afzender gemarkeerd met een label. Nog wel een kleurloos exemplaar, dus daar moet nog wat aan gebeuren. In het hoofdvenster van Gmail zie je aan de linkerkant een kolom, beginnend met Inbox.

Een stukje lager vind je het net gemaakte filter, bij ons onder de naam 'Jan'. Houd je muiscursor hier even boven en klik aan de rechterkant van het selectiebalkje op het naar beneden gerichte driehoekje. Kies onder Labelkleur een gewenste kleur. Op deze manier is het mogelijk om voor verschillende afzenders een filter met bijbehorend label te maken. Door al deze labels van een andere kleur te voorzien zorg je voor een snel overzicht.

0 Reactie(s) op: Markeer e-mails in Gmail met een kleurtje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.