Mass Effect 3 niet naar Steam

Door: Elmar Rekers | 16 januari 2012 15:03

Internet & Thuis

BioWare maakt via zijn forum bekend dat Mass Effect 3 niet beschikbaar zal komen via Steam. Gamers die het slotstuk op de pc willen spelen zullen hiervoor moeten aankloppen bij EA Origin, EA's eigen online winkel.

Community manager Chris Priestly van BioWare zegt in zijn forumpost dat pc-gamers niet om EA Origin heen kunnen als ze Mass Effect 3 willen spelen. "Origin is noodzakelijk voor alle pc-versies van Mass Effect 3. Zowel voor fysieke schijfjes als de digitale variant", aldus Priestly.

Steam stelt volgens BioWare te strenge eisen aan uitgevers voor de manier waarop extra content en patches voor games moeten worden aangeboden. Priestly zegt dat BioWare niet op die manier wenst te werken en wil via EA Origin de beperkingen omzeilen.

Battlefield 3

Het is overigens niet de eerste keer dat EA een game bij Steam weghoudt. Zo was vorig jaar bijvoorbeeld Battlefield 3 eveneens enkel via Origin verkrijgbaar. Om Mass Effect 3 straks te kunnen spelen moeten pc-gamers hun versie eenmalig activeren via Origin. Voor de multiplayer is een constante verbinding met de service noodzakelijk.

Mass Effect 3 staat gepland voor een release op 8 maart. De RPG komt naast de pc ook uit voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

0 Reactie(s) op: Mass Effect 3 niet naar Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.