Mensen negeren op Twitter

Door: Martin Gijzemijter Martin | 25 juli 2014 13:07

How To

We stipten de nieuwe functie al even aan in het overzicht van vier nieuwe functies binnen Twitter, maar wat houdt het precies in, mensen negeren? We laten in deze how to zien hoe je ermee aan de slag gaat.

Waarom negeren?

Het klinkt natuurlijk ontzettend onvriendelijk, een knop negeren. Toch zul je die knop ooit een keer nodig hebben als je fanatiek Twitter-gebruiker bent. In een ideale wereld volg je namelijk alleen maar mensen die je ontzettend interessant vindt. Lees ook: Aan de slag met 4 nieuwe functies in Twitter.

Echter, omdat Twitter steeds meer wordt gebruikt als commerciële en zakelijke tool, kan het zijn dat je mensen volgt, simpelweg omdat dat handig is voor je netwerk, of omdat je ze af en toe een privébericht wilt kunnen sturen. Het nadeel is echter, dat zodra je iemand volgt, alle berichten die hij of zij plaatst in je tijdlijn worden getoond. Dat is bij één persoon niet zo erg, maar als je op die manier tien mensen of meer volgt die redelijk actief zijn, dan kan dit je tijdlijn behoorlijk vervuilen. Tot voor kort had je geen andere mogelijkheid dan deze persoon ontvolgen. Maar daar heeft Twitter dus nu iets op gevonden.

Tot voor kort was ontvolgen de enige optie.

Negeren in stilte

Wanneer je iemand ontvolgt, dan bestaat de kans dat de persoon in kwestie dat ontdekt, en bovendien kun je deze persoon geen privéberichten meer sturen. Wanneer je iemand negeert, dan komt deze persoon dat nooit te weten, en daarbij blijven jullie elkaar volgen, hetgeen inhoudt dat privéberichten sturen ook nog mogelijk is.

Om de berichten van een persoon op Twitter te negeren, navigeer je naar een willekeurig bericht van de persoon in kwestie en klik je vervolgens op het pictogram met de drie puntjes, rechtsonder. Vervolgens klik je op Negeren. Ook is het goed om te weten dat negeren geen permanent proces is. Wanneer je besluit dat je de tweets van de persoon in kwestie weer wilt ontvangen, navigeer je naar de persoon in kwestie (die nu niet meer in je tijdlijn getoond wordt) druk je op de drie puntjes en ditmaal op Niet meer negeren. Ook daar krijgt de persoon in kwestie geen melding van.

Met een simpele muisklik hoef je bepaalde Tweets nooit meer te ontvangen.