Multiroom speakers instellen met de Google Home-app

Door: Wesley Akkerman | 17 juli 2019 15:23

Google Home review
How To

Je hebt nieuwe speakers gekocht met Google Cast aan boord, maar hoe moet je die speakers nu precies instellen? Dat kan simpelweg via de gratis Google Home-applicatie.

Wanneer je nieuwe wifispeakers met Google Cast aan boord koopt, dan moet je ze natuurlijk nog instellen. Heb je ze gekoppeld aan hetzelfde netwerk als je mobiele telefoon (door deze installatiestappen te volgen), dan kun je ze bijvoorbeeld groeperen. Zodoende is het mogelijk een multiroom speakeropstelling te maken. Daarvoor dien je enkele stappen te volgen. Zo moet je ervoor zorgen dat je de Google Home-app op je smartphone hebt staan (Android of iOS).

Zo stel je multiroom speakers in met Google Home

Je hebt nu de app en de apparaten, dus is het tijd naar de instellingen te kijken. Voor het instellen van de multiroom speakers open je de Google Home-app en tap je op het grote plusteken dat nu in beeld staat. Wanneer je daar op tapt, dan kun je apparaten instellen – maar als je kijkt naar de derde optie van boven, dan zie je ook de mogelijkheid voor het maken van een speakergroep staan. Tap daarop en je komt in het volgende menu terecht, waar je de speakers kunt selecteren.

Google Cast

Als het goed is staan hier de speakers die je zojuist (of eerder al) aan je wifi-netwerk gekoppeld hebt. Is dat niet het geval, probeer ze dan nog eens toe te voegen. Dit kan vaak via de Google Home-app, maar soms dien je er een app voor te gebruiken die van de fabrikant van de speaker afkomstig is. Het maakt overigens niet uit in welke kamers de speakers staan. Na het selecteren van de speakers kun je de groep een naam geven. Die naam kun je het beste zo simpel als mogelijk houden.

Google Cast

Deze naam kom je namelijk later tegen in de Google Home-app, maar ook andere apps met de Google Cast-functionaliteit. Zoals bijvoorbeeld de muziekstreamingdienst Spotify. In het Cast-menu van de app staan de losse speakers dan apart vermeld, maar ook in de groep. Bovendien kun je via de Google Assistent aangeven dat je een nummer of afspeellijst over de speakergroep wil horen. Maak er daarom een simpele naam van, die goed uit te spreken en duidelijk verstaanbaar is.

Google Cast

Na het installeren

Na het installeren kun je nog een aantal dingen doen. Via de Google Home-app kun je bijvoorbeeld het volume van de speakergroep aanpassen, waardoor de speakers dus op gelijke volume blijven. Ook kun je per speaker het geluid hoger of zachter zetten. Daarnaast kun je een aantal milliseconden vertraging instellen, mocht het geluid niet gelijk lopen. Als laatste is het nog steeds mogelijk om slechts één speaker binnen de groep te gebruiken, dan gebruik je de speakergroep gewoon niet.

0 Reactie(s) op: Multiroom speakers instellen met de Google Home-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.