Netatmo Presence - Is het een mens of een dier?

Door: Jeroen Boer | 02 november 2016 10:04

Internet & Thuis

Netatmo heeft met de Presence een nieuw buitencamera aangekondigd die voorzien is van een ingebouwde led-buitenlamp. Bijzonder is dat de camera onderscheid kan maken tussen mensen, dieren en voertuigen.

De Netatmo Presence is een Full HD-buitencamera met een blikveld van 100 graden. Naast de camera is er ook een led-schijnwerper ingebouwd. De Presence heeft 230volt-netspanning nodig en monteer je op de plek van een buitenlamp. De ingebouwde led-lamp kun je via de app ook handmatig in- en uitschakelen waarmee de Presence ook als buitenlamp functioneert. Voor de verbinding met je netwerk wordt wifi gebruikt, je moet dus wifi-dekking hebben op de plek waar je de Presence hangt. Naast normale leds bevat de Presence ook krachtige infraroodleds waarmee de camera ook ’s nachts opnamen kan maken. Lees ook:Beveilig je huis en tuin met je eigen bewakingsnetwerk

De Presence vereist geen abonnementsdienst, opnames worden opgeslagen op een meegeleverd 8 GB SD-kaartje. Daarnaast kunnen opnames ook automatisch met Dropbox of een ftp-server op bijvoorbeeld je NAS gesynchroniseerd worden. De camera kan ook gekoppeld worden aan IFTTT, zodat er automatische acties op basis van de herkende situatie uitgevoerd kunnen worden.

Deep learning-algoritme

De Presence maakt gebruik van een ‘deep learning’- algoritme waarmee de camera onderscheid kan maken tussen mensen, dieren en voertuigen. Hierdoor kun je de camera zo instellen dat je bijvoorbeeld alleen gewaarschuwd wordt als er een persoon gedetecteerd wordt.

De Netatmo Presence kan onderscheid maken tussen personen, voertuigen en dieren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Netatmo Presence is vanaf nu beschikbaar bij Coolblue, Medimarkt en Bol.com voor 299,99 euro. De gratis app is beschikbaar voor iOS 9 of nieuwer en Android 4.3 of nieuwer.

0 Reactie(s) op: Netatmo Presence - Is het een mens of een dier?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.