Netflix-concurrent Disney+ komt ook naar Nederland

Door: Randolf Bouwma | 12 november 2018 09:49

Nieuws

Disney maakt bekend dat zijn eigen streamingdienst Disney+ gaat heten en daarnaast is duidelijk dat ook Nederlanders er mettertijd een abonnement op kunnen nemen.

De bijbehorende website is namelijk al in het Nederlands beschikbaar en je kunt je er inschrijven om op de hoogte te blijven van de lancering. Met Disney+ neemt het mediabedrijf het onder andere op tegen Netflix. Dat betekent onder andere dat Marvel-films van Netflix worden gehaald.

Deze zijn eigendom van Disney, en Disney wil ze straks op zijn eigen platform gaan aanbieden. Het geldt ook voor films van Pixar en alles wat met Star Wars te maken heeft. Verder vallen programma's van National Geographic er ook onder.

Disney Originals

Net zoals Netflix films en series aanbiedt die je nergens anders vindt (Netflix Originals), zo heeft ook Disney+ deels een uniek aanbod. Er wordt onder meer gewerkt aan een nieuwe serie in het Star Wars-universum, die een link heeft met de film Rogue One: A Star Wars Story.

Er komen ook series van bekende Pixar-film zoals Monsters Inc en er staat een serie gepland met Loki in de hoofdrol, bekend van de Thor-films uit de Marvel-reeks. Het duurt nog wel een poosje voor Disney+ uit is. Pas eind 2019 lanceert de dienst voor de Amerikaanse markt.

0 Reactie(s) op: Netflix-concurrent Disney+ komt ook naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.