Netflix traag? Zo ontdek je waar het aan ligt

Door: Martin Gijzemijter | 29 mei 2016 07:57

How To

Je hebt het ongetwijfeld wel eens meegemaakt: je bent lekker een serie aan het bingen en ineens stopt de boel ermee en wordt er gebufferd. Hoe komt dat? Netflix laat je dat zelf uitvogelen.

Wanneer een film of serie op Netflix buffert, kán het natuurlijk zo zijn dat de streamingdienst moeite heeft om aan alle vraag te voldoen. Iets waarschijnlijker is het echter dat er problemen zijn met je internetverbinding waardoor Netflix z'n content niet (constant) kan leveren. Lees ook: Zo haal je de Amerikaanse Netflix alsnog naar Nederland.

Speedtest

Dat mag dan zo zijn, we kunnen ons zomaar voorstellen dat er heel veel mensen zijn die bij bufferproblemen hun woede op Netflix richten en willen weten waarom de content niet goed gestreamd wordt. Netflix zelf lijkt dat nu ook een beetje zat te zijn, want het bedrijf heeft onlangs een superminimalistische snelheidstester gelanceerd genaamd Fast.com.

Netflix heeft nu een heerlijk minimalistische speedtest.

Nu zijn er natuurlijk al heel veel snelheidstesten op internet beschikbaar, maar deze zijn vaak tot op de pixel gesponsord en tonen een kermis aan opties en mogelijkheden. Fast.com heeft dat niet, het enige dat je daar vindt is de snelheid van je internetverbinding (die direct gemeten wordt zodra je de pagina bezoekt) zodat je snel (vandaar Fast.com) kunt zien of de hapering aan je internetverbinding ligt of misschien toch aan iets anders, zoals aan Netflix zelf.

Fast.com gebruiken

Om gebruik te kunnen maken van de meter, surf je naar Fast.com. Verder hoef je niets te doen, de meting zal direct beginnen. Aan de rechterkant zie je een grote knop Verversen, waarmee je het resultaat nog een keertje kunt meten als je twijfelt aan de uitkomst. Mocht je sowieso twijfelen, dan vind je onderin een knop die linkt naar Speedtest.net.

0 Reactie(s) op: Netflix traag? Zo ontdek je waar het aan ligt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.