Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van april

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 april 2022 11:21

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films, series en documentaires mag je in april verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

De Kraak

Fan van de populaire Netflix-serie Undercover? Goed nieuws, want De Kraak is afkomstig van dezelfde makers. Vanaf 8 april verschijnt er wekelijks een verse aflevering van de Vlaamse serie op Amazon Prime Video. Meesteroplichter Alidor Van Praet komt na twee jaar eindelijk uit de bajes. Hij heeft geen cent te makken, want de Belgische overheid heeft beslag gelegd op zijn illegaal verkregen vermogen. 

Zodra de twintigjarige Jeremy Peeters een hackerswedstrijd wint, besluit Alidor samen met zijn compagnons om de jonge IT-student in de arm te nemen. Het doel is om een internationale bank te beroven. Via een cyberaanval zou er maar liefst 350 miljoen euro voor het oprapen liggen. Jeremy belandt in een omvangrijk web van list en bedrog waarin helemaal niemand is te vertrouwen.

The Contractor

In The Contractor staat het leven van de jonge vader James Harper centraal. Hij is een gewaardeerd lid van een speciale eenheid, maar op een dag besluit de legertop om hem te ontslaan. Tot overmaat van ramp loopt James hierdoor zijn pensioen mis, waardoor de voormalig militair in de financiële problemen komt. Hij vreest voor de toekomst van zijn gezin.

Harper laat het er niet bij zitten en sluit zich aan bij een ondergrondse militaire eenheid. De eerste operatie loopt in Polen volledig in de soep, waarbij het hoofdpersonage ternauwernood een moordaanslag overleeft. James gaat op de vlucht en probeert ondertussen de motieven van zijn verraders te achterhalen. 

All The Old Knives

Net als in de hiervoor besproken film The Contractor vertolkt Chris Pine in All The Old Knives wederom de hoofdrol. Ditmaal kruipt de Amerikaanse acteur in de huid van Henry Pelham. De voormalig agent krijgt van de CIA de taak om binnen de eigen organisatie een mol te ontmaskeren. Naar verluidt is die namelijk actief op een bureau in Wenen. 

Het lekken van geheimen kostte aan meer dan honderd mensen het leven. Zodra Henry tijdens de zoektocht zijn voormalige collega en ex-minnares Celia Harrison tegenkomt, staat de oud-agent voor een aantal duivelse dilemma’s. All The Old Knives is vanaf 8 april te zien. 

Outer Range (seizoen 1)

Zin in een moderne western? Op 15 april start Amazon Prime Video met het gefaseerd uitzenden van Outer Range. Boer Royal Abbott heeft nogal veel pech. Zo is er van zijn schoondochter Rebecca plotseling geen spoor meer te bekennen, terwijl een naastgelegen boerderij land wil inpikken. 

Zodra Royal aan de rand van de wildernis ook nog eens een mysterie ontdekt, zet dat het leven van de markante boer op zijn kop. Hij stelt alles in het werk om zijn familie te beschermen.  

Another Round

De Deense film Another Round draait om de ietwat saaie geschiedenisleraar Martin. Samen met drie bevriende collega’s komt de docent tijdens een etentje op het idee om continu het alcoholpromille op peil te houden. De achterliggende gedachte hiervan is dat een beetje alcohol goed is voor een creatieve en vrolijke geest. Ze verstoppen drank onder meer in koffiebekers en thermoskannen, waarna Martin voor de klas een ware metamorfose ondergaat. 

De kwaliteit van de lessen gaat er zelfs op vooruit, waarbij leerlingen prima resultaten boeken. Op den duur verliest een aantal collega’s de controle en loopt de situatie langzaam maar zeker uit de hand. Drank maakt tenslotte meer kapot dan je lief is. 

Bang Big Baby (seizoen 1)

Bang Big Baby is gebaseerd op waargebeurde feiten. De vijftienjarige Marisa Merico heeft haar vader al ruim tien jaar niet gezien. Op een dag besluit ze om hem te zoeken. De tiener komt bij ‘vreemde’ familieleden in Milaan terecht, maar ter plekke blijkt dat deze familietak behoort tot de maffia. Marisa’s grootmoeder staat zelfs aan het roer van de gevreesde Ndrangheta-bende.

Van de ene op de andere dag komt de jongedame in het hart van de georganiseerde misdaad terecht. Deze Italiaanse misdaadserie is vanaf 28 april bij Amazon Prime Video te zien.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van april

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.