Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van februari

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 februari 2022 08:56

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films, series en documentaires mag je in februari verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

Alles op tafel

Op 1 februari verschijnt de Nederlandse film Alles op tafel op Amazon Prime Video. Zeven vrienden hebben een leuke avond met eten en drank totdat iemand met een nogal impulsief voorstel op de proppen komt. De aanwezigen leggen hun smartphone op tafel en dienen alle binnenkomende appjes, telefoontjes, sms’jes en Facebook-notificaties met iedereen te delen. Kortom, alles wat er maar op de toestellen binnenkomt. 

Het ‘spel’ verloopt aan het begin nog lollig, maar al snel is de spanning om te snijden. Allerlei gevoelige gespreksonderwerpen vliegen over tafel, waardoor de vrienden diverse (gênante) zaken over elkaar te weten komen. Kunnen ze elkaar nog wel vertrouwen? Onder meer bekende namen als Waldemar Torenstra, Diederik Ebbinge, Ramsey Nasr en Linda de Mol vertolken een hoofdrol.  

Reacher

Reacher verscheen zo’n tien jaar geleden al eens als film met Tom Cruise in de hoofdrol. Op 4 februari verschijnt er op Amazon Prime Video een nieuwe serie met een overeenkomstige verhaallijn. De afleveringen zijn gebaseerd op de boeken van Lee Child. Jack Reacher zat in het verleden bij de militaire politie, maar tegenwoordig leidt de man een zwervend bestaan. Hij heeft nagenoeg niets. Tot overmaat van ramp komt deze spierbundel precies op het verkeerde moment aan in een afgelegen stadje. Er is hier kortgeleden namelijk iemand vermoord.

Alle vingers wijzen vervolgens naar Reacher, waarna de voormalige oorlogsheld alles in het werk stelt om zijn onschuld te bewijzen. Lukt het hem om de werkelijke dader te vinden of spelen er andere belangen?

Shatner in Space

Liefhebbers van ruimtevaart kunnen vanaf 25 februari de documentaire Shatner in Space bewonderen. Deze documentaire van een uur gaat over de raketreis die Star Trek-acteur William Shatner eind 2021 maakte. Met zijn negentig jaar is Shatner daarmee de oudste ‘astronaut’ ooit.

De Captein Kirk-vertolker wist een plekje in de toeristische Blue Origin-raket van Amazon-eigenaar Jeff Bezos te bemachtigen. Samen met nog drie andere crewleden bleef het stel zo’n tien minuten gewichtloos. Deze documentaire vertelt het unieke verhaal van de bijzonderste reis die William Shatner ooit maakte. 

Phat Tuesdays

De docuserie Phat Tuesdays vertelt het intrigerende verhaal van Guy Torry. De komiek annex acteur maakte zich halverwege de jaren ’90 hard om een avond met uitsluitend zwarte cabaretiers in The Comedy Store te organiseren. Daar was toentertijd heel wat voor nodig om dat voor elkaar te krijgen. De Phat Tuesdays waren een belangrijk startpunt voor bekende namen als Snoop Dog, Chris Rock en Chris Tucker. 

Naast onvergetelijke lachavonden brachten de komedieavonden een belangrijke beweging tot stand, waarbij zwarte stemmen een groot podium kregen. De op papier saaiste avond van de week werd een regelrechte hit waar diverse hedendaagse supersterren hun carrières aan hebben te danken. Phat Tuesdays bevat interviews en archiefbeelden van talloze beroemdheden. De afleveringen verschijnen 4 februari op Amazon Prime Video

The Marvelous Mrs. Maisel (seizoen 4)

The Marvelous Mrs. Maisel is een zeer succesvolle komische serie rondom het hoofdpersonage Miriam 'Midge' Maisel. Als jonge moeder van twee kinderen leunde ze eind jaren ’50 volledig op haar echtgenoot Joel, maar deze succesvolle zakenman trekt op een dag de stekker uit het huwelijk. De Joodse vrouw besluit vervolgens om te werken aan een carrière als comédienne, zodat ze haar eigen boontjes kan doppen. En ze heeft talent! 

Seizoen 4 speelt zich af in 1960. Miriam werkt hard om haar repertoire te verbeteren, maar in al haar ijverigheid vergeet ze weleens om de mensen om haar heen voldoende aandacht te geven. De langverwachte nieuwe afleveringen van The Marvelous Mrs. Maisel verschijnen vanaf 18 februari gefaseerd op het streamingplatform. 

I Want You Back

Peter en Emma treffen elkaar in de hal van een appartementengebouw. Ze hebben iets gemeen, want ze zijn allebei in hetzelfde weekend door de liefde van hun leven gedumpt. Tot overmaat van ramp ontdekken ze op social media dat hun exen doorgaan met hun leven, waarbij er nieuwe liefdes in het spel zijn. 

De twee gruwen van het idee dat ze weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Daarom bedenken ze een listig plan. Peter en Emma zijn namelijk voornemens om de nieuwbakken relaties van hun ex-partners te verpesten. Zij willen namelijk maar één ding en dat is de liefde van hun leven terug. I Want You Back verschijnt 11 februari op Amazon Prime Video.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van februari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.