Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van januari

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 januari 2022 12:16

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films, series en documentaires mag je in januari verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

The Tender Bar

Met regisseur George Clooney achter de knoppen en Ben Affleck voor de lens zijn de verwachtingen hooggespannen. Vanaf 7 januari is The Tender Bar exclusief bij Amazon Prime Video te zien. De film gaat over het waargebeurde leven van J.R. Moehringer, die in New York zonder vader opgroeide. Gelukkig ontpopt zijn oom zich als kroegeigenaar tot een alternatief vaderfiguur. 

Hierbij spelen diverse markante stamgasten een belangrijke rol. Zo drinkt J.R. in de kroeg voor het eerst een biertje en kijkt hij naar sportwedstrijden. In de film groeit een jong jongetje uit tot volwassen man die zijn droom fanatiek najaagt. Hij wil het namelijk maken als schrijver. De film is gebaseerd op de bestseller van J.R. Moehringer.

As We See it

As We See it is een nieuwe serie die draait om drie kamergenoten met autisme. Ze mogen van hun begeleider in het appartement blijven wonen, mits ze een aantal doelen stellen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat ze betaald werk vinden én houden. Verder is het ook een voorwaarde dat ze zich omringen door vrienden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want vanwege hun autisme missen ze op belangrijke momenten sociale vaardigheden en inlevingsvermogen. 

Bovendien zijn ze vaak té eerlijk. Dat levert voortdurend ongemakkelijke situaties op, waarbij de hoofdrolspelers er niet voor terugdeinzen om voortdurend venijnige opmerkingen te maken. De serie legt op humoristische wijze de innerlijke strijd van mensen met autisme bloot. As We See it is vanaf 21 januari te zien.

A Hero

Op een dag belandt Rahim onverwacht in de gevangenis, omdat hij een schuld niet op tijd terug kan betalen. Eenmaal met verlof stelt hij alles in het werk om de boel recht te zetten. Rahim probeert zijn schuldeiser ervan te overtuigen om een deel van het verschuldigde bedrag kwijt te schelden. Dat lukt helaas niet. 

Zodra het hoofdpersonage een zak gouden munten in handen krijgt, staat hij voor een duivels dilemma. Geeft de Iraniër de munten terug aan de rechtmatige eigenaar of gebruikt hij het om zijn schuld af te lossen? Het verhaal krijgt een onverwachte wending, waarna het leven van Rahim volledig op zijn kop staat. A Hero is vanaf 21 januari te zien.

Hotel Transylvania: Transformania

Op 22 januari is het vierde deel van de populaire animatiereeks Hotel Transylvania op Amazon Prime Video te zien. In Transformania zwaait Dracula de scepter in het hotel, al wil hij binnenkort met pensioen. De bedoeling is dat zijn dochter Mavis het hotel overneemt, maar Dracula vreest dat schoonzoon Johny het zorgvuldig opgebouwde bedrijf voorgoed verpest.

Laatstgenoemde laat dat daar niet bij zitten en transformeert zichzelf in een monster. Opvallend genoeg gaan de overige hotelgasten als doodnormale mensen door het leven. Wie grijpt de macht binnen het kleurrijke hotel?

The Legend of Vox Machina

Op 28 januari staat er een veelbelovende animatieserie op de planning. The Legend of Vox Machina telt twaalf afleveringen en richt zich op volwassenen. De hoofdpersonages maken het nogal bont. Ze vervelen zich, drinken veel en belanden geregeld in een vechtpartij. Ze proberen hun drankrekening af te betalen, maar komen hierbij onverwacht in het koninkrijk Exandria terecht. 

De hoofdpersonages krijgen te maken met nogal merkwaardige duistere krachten, waardoor de verhoudingen binnen de hechte vriendengroep op de proef wordt gesteld. Ondertussen proberen ze Exandria van de ondergang te redden. Bijzonder is dat The Legend of Vox Machina in 2019 begon als Kickstarter-project. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van januari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.