Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van januari

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 januari 2021 13:13

Amazon Prime Video
Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in januari verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

American Gods (seizoen 3)

Vanaf 11 januari staan er tien nieuwe afleveringen van de futuristische dramaserie American Gods op Amazon Prime Video. In de afleveringen komen mythische goden tot leven en hebben ze contact met gewone stervelingen op aarde. In dit derde seizoen trekt het hoofdpersonage Shadow Moon zich terug in het dorpje Lakeside om daar een normaal bestaan op te bouwen. Hij hoopt daar in verbintenis te komen met de goden van zijn voorouders. Na een opeenstapeling van bijzondere gebeurtenissen krijgt hij de kans om zelf min of meer als mythische god te fungeren. Hapt Shadow tegen wil en dank toe?

Star Trek: Lower Decks (seizoen 1)

Star Trek-liefhebbers opgelet! Op 22 januari zet Amazon maar liefst twintig afleveringen van Star Trek: Lower Decks online. Overigens gaat het hier om een spin-off, want het betreft een animatieserie. Lower Decks speelt zich af in 2380 en brengt het wel en wee van de bemanning van de U.S.S Cerritos in beeld. Aan de stuurmannen Mariner, Boimler, Rutherford en Tendi is het de taak om het ruimteschip de juiste richting op te sturen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want vanwege ruziënde crewleden, diverse materiaalproblemen, bovennatuurlijke krachten en buitenaardse tegenstanders komt de bemanning van U.S.S Cerritos voor allerlei uitdagingen te staan. Deze animatieserie staat garant voor een flinke dosis humor. Overigens zijn vanaf 1 januari ook de films Star Trek Into Darkness en Star Trek Beyond bij Amazon Prime Video te zien.

One Night In Miami

Naast series brengt Amazon ook geregeld originele filmproducties naar zijn streamingplatform. Zo verschijnt op 15 januari het filmdrama One Night in Miami. Het verhaal speelt zich af in 1964. Cassius Clay is zojuist voor de eerste keer wereldkampioen zwaargewicht geworden na een bokswedstrijd tegen Sonny Liston. Hij besluit dat samen met drie beroemde vrienden te vieren. Helaas maakt de feestvreugde al snel plaats voor woede, want de vier donkere Amerikanen bespreken de gevoelige rassenkwestie in de Verenigde Staten. Hoe dient de strijd voor gelijkheid gevoerd te worden? One Night In Miami is gebaseerd op een toneelstuk uit 2013.

Se7en

Se7en is alweer ruim 25 jaar geleden uitgebracht, maar deze klassieker is nog altijd de moeite waard. Wat wil je ook met onder meer Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey en Gwyneth Paltrow als sterrencast. Twee rechercheurs proberen een seriemoordenaar genaamd John Doe op te sporen. Deze crimineel moordt in lijn met de zeven hoofdzonden, namelijk hoogmoed, wraak, luiheid, hebzucht, afgunst, vraatzucht en lust. Na iedere moord staat de betreffende hoofdzonde ergens op de plek des onheils opgeschreven. Één van de rechercheurs raakt onverwacht persoonlijk betrokken bij de moordtocht van John Doe, waarbij de seriemoordenaar de zeven moordopdrachten probeert te voltooien. Lukt het de rechercheurs om John Doe de pas af te snijden? Se7en is vanaf 25 januari te zien.

The Danish Girl

Dit bijzondere verhaal speelt zich tijdens de jaren ’20 af in Kopenhagen. De Deense kunstenares Gerda Wegener besluit om haar man Einar Wegener als vrouw af te beelden. Het schilderdoek wordt een succes en heeft voor Einar de ogen geopend. Hij doet zichzelf namelijk steeds vaker voor als vrouw. Met steun van Gerda begint Einar onder de nieuwe naam Lili aan een volledige transformatie tot vrouw. Opvallend genoeg mengt kunsthandelaar Hans Axgil zich als derde persoon in de toch al ingewikkelde liefdesrelatie. Deze bijzondere film is gebaseerd op waargebeurde feiten en vanaf 1 januari te zien.

Nog meer titels

Naast de genoemde titels verschijnen er in januari nog veel meer interessante producties op Amazon Prime Video. Geniet onder meer van Criminal Minds (seizoen 15), Grey’s Anatomy (seizoen 16), Ocean’s Eleven/Twelve/Thirteen, Fifty Shades Of Grey, Lara Croft: Tomb Raider, Unhinged en 13 Hours.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van januari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.