Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juli

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 juli 2021 17:04

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in juli verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

El Cid (seizoen 2)

Vanaf 15 juli kunnen Amazon Prime-abonnees het tweede seizoen van El Cid bewonderen. In deze populaire Spaanse serie is wederom de hoofdrol weggelegd voor Jaime Lorente. Het verhaal speelt zich af in de middeleeuwen, waarbij Ruy als jonge jongen zijn plek binnen de monarchie probeert te vinden. In seizoen 1 groeide de jongeman uit tot een oorlogsheld. Na de dood van koning Fernando staan er binnen de kasteelhiërarchie nogal wat veranderingen op stapel. Ruy is in het begin trouw aan de nieuwe koning, al komt hij al snel in een lastige samenzwering terecht. Een groepering probeert de kersverse koning van zijn kroon te stoten. Aan welke zijde staat de jonge Spanjaard? Deze gewelddadige serie is niet bestemd voor tere zieltjes, want de afleveringen resulteren regelmatig in een gigantisch slagveld. 

The Tomorrow War

Zoals de titel al doet vermoeden, speelt The Tomorrow War zich af in de toekomst. In het jaar 2051 om precies te zijn. Dan Forester leidt als oud-militair samen met zijn vrouw en kind een ontspannen bestaan. Zodra er plotseling mensen uit de toekomst opduiken, zet dat het leven van het gezin op zijn kop. Deze mensen vertellen dat er in hun tijd een invasie plaatsvindt door buitenaardse aliens. Zij hebben de hulp van de huidige generatie nodig, want de toekomst van het menselijke ras staat op het spel. Dan bereidt samen met medestanders een oorlog voor en maakt een tijdreis naar het jaar 2051. Kan het opgetrommelde leger de mensheid redden? Deze spannende Amazon Prime-original is vanaf 2 juli te zien. 

4 Blocks (seizoen 3)

4 Blocks is in grove lijnen de Duitse versie van Penoza. Deze keiharde misdaadserie gaat namelijk over een ‘familiebedrijf’ dat handelt in allerlei verboden middelen. De Libanees Ali Hamady, oftewel Toni, fungeert als leider van een bende in Berlijn, maar hij wenst met zijn vrouw en dochter liever een rustiger bestaan. Hij vindt het echter lastig om de macht van de Hamady-clan uit handen te geven. Een ander leven blijkt vanwege de diepgewortelde familiare banden dan ook haast onmogelijk. In het derde (en laatste) seizoen zijn tegenstanders en bondgenoten lastig te onderscheiden, want het gevaar komt uit onverwachte hoek. Lukt het Toni en zijn familie om het hoofd boven water te houden in de schimmige misdaadwereld? De zes afleveringen zijn vanaf 1 juli te zien. 

After We Collided

Voor liefhebbers van romantische films is After We Collided een aanrader. Hardin en Tessa trekken de stekker uit hun relatie. Waar ‘bad boy’ Hardin moeite heeft met zijn rol als single bloeit Tessa juist helemaal op. Ze werkt met een stage bij een uitgeverij aan een veelbelovende carrière en ontmoet daarbij ook nog eens de aantrekkelijke collega Trevor. De jongedame wil eigenlijk niets liever dan zich volledig storten in een nieuwe relatie, maar tegelijkertijd lukt het haar niet om Hardin uit haar hoofd te verbannen. Ondanks hun ruzies geldt Hardin nog altijd als de liefde van haar leven. Tegen beter weten in proberen de twee hun onstuimige relatie nieuw leven in te blazen. After We Collided is vanaf 14 juli beschikbaar. 

Jolt

Op 23 juli verschijnt er een nieuwe actiekomedie op Amazon Prime Video met een wel heel bijzonder plot. Jolt gaat over een bloedmooie dame met een zeldzame aandoening. Lindy ervaart soms woedeaanvallen met moordlustige gedachtes. Gelukkig kan ze zo’n aanval stoppen door zichzelf met een elektroapparaat een schok toe te dienen. Helaas zit haar aandoening de liefde in de weg. Op een dag komt de jonge vrouw tóch de liefde van haar leven tegen. Zodra deze man door een moord om het leven komt, ziet de politie Lindy al gauw als hoofdverdachte. Ze probeert uit alle macht haar onschuld te bewijzen en tegelijkertijd de daadwerkelijke dader te vinden. Verwacht een film met bloedstollende actie en een flinke dosis humor. Er is vooralsnog geen trailer vrijgegeven.

Nog meer films

Naast de genoemde titels verschijnen er in juli nog veel meer interessante films op Amazon Prime Video. Geniet onder meer van Green Room, Jason Bourne, Kung Fu Panda 3, Manchester by the Sea, The Witch en Central Intelligence.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juli

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.