Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juni

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 juni 2021 15:00

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in juni verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

Voyagers

Vanwege de coronapandemie slaan sommige films de bioscoop over en komen direct op Amazon Prime Video (en andere streamingdiensten) terecht. Voyagers is er zo’n één. In deze spannende sciencefictionfilm zijn dertig jongeren in een ruimteschip op weg naar een nieuwe planeet. De bedoeling is dat ze zich daar definitief vestigen en een nieuwe samenleving stichten. Het project staat onder leiding van dr. Richard, maar die overlijdt al gauw om onduidelijke redenen. Een aantal jongelingen ontdekt bovendien dat ze rustgevende drugs krijgen toegediend. De jeugdige ruimtevaarders komen massaal in verweer, waarna er totale anarchie in het ruimteschip heerst. Voyagers is vanaf 17 juni te zien.

La Leyenda de Sergio Ramos

Voetbaldocumentaires gaan vaak over gevierde aanvallers, maar La Leyenda de Sergio Ramos besteedt nou ook eens aandacht aan de kunst van het verdedigen. Sergio Ramos behoort al ruim vijftien jaar tot de absolute top van het hedendaagse profvoetbal, waarbij hij met club- en interlandvoetbal talloze prijzen in de wacht sleepte. De harde verdediger kwam in 2005 over van Sevilla en speelt nog altijd bij Real Madrid. In deze documentaire komen de drijfveren van Sergio Ramos aan het licht. Hoe lukt het hem om zoveel jaren alles te geven op het veld? In de documentaire passeren onder meer jeugdbeelden, het drukke gezinsleven met vier kinderen en uiteraard alle hoogtepunten in zijn carrière de revue. La Leyenda de Sergio Ramos is vanaf 19 juni te zien.

DOM (seizoen 1)

Op 4 juni verschijnt de Amazon-original DOM op het streamingplatform. Dit waargebeurde verhaal brengt het nogal turbulente leven van Pedro Dom in beeld. De jonge Braziliaan geniet in een goede wijk van Rio de Janeiro aanvankelijk een onbezorgde jeugd, maar helaas komt daar na een kennismaking met cocaïne verandering in. Pedro belandt al gauw in de drugshandel, waarbij hij uiteindelijk uitgroeit tot hoofd van een beruchte criminele organisatie. Saillant detail is dat Pedro’s vader carrière maakt bij de inlichtendienst van de politie. De tegengestelde levens leiden tot een aantal duivelse dilemma’s die in DOM volledig tot uiting komen.  

Clarkson’s Farm 

Met Clarkson’s Farm heeft Jeremy Clarkson weer een nieuw project om handen. De voormalig Top Gear-presentator kroop een jaar lang in de huid van een boer op het platteland in Groot-Brittannië. Samen met zijn agrarische medewerkers komt de excentrieke tv-ster voor allerlei uitdagingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van een grote kudde schapen, spannende bevallingen van lammetjes en een slechte oogst door noodweer. Jeremy Clarkson merkt dat het vak van boer veel meer omhelst dan hij in eerste instantie vermoedde. Anders dan de andere reality-series die de Brit maakte, is Clarkson’s Farm serieuzer van toon. De afleveringen zijn vanaf 11 juni te zien. 

Mary J Blige's My Life 

Er verschijnen steeds meer documentaires over artiesten op Amazon Prime Video. Op 25 juni is het de beurt aan soulzangeres Mary J. Blige om een inkijkje in haar werkzame én privéleven te geven. Er zijn nog geen trailer en informatie bekend, dus voor meer details is het afwachten tot de releasedatum.

Nog meer titels

Naast de genoemde titels verschijnen er in juni nog veel meer interessante series en films op Amazon Prime Video. Zo beschrijft de nieuwe serie Manhas De Setembro (25 juni) het leven van een transseksuele vrouw die in een andere stad een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Verder verschijnt op 25 juni onder de naam Solos een zevendelige anthologieserie online. Geniet in juni tot slot van de films Black Christmas, Fear of Rain, Superman: Man of Tomorrow, Kajillionaire, La La Land en Trolls World Tour.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juni

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.