Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van maart

Door: Maikel Dijkhuizen | 06 maart 2022 12:23

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films, series en documentaires mag je in maart verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

RICO: Dream Big

Rico Verhoeven staat in de kickbokssport al jarenlang aan de top. Zo versloeg Neerlands bekendste vechtsporter meermaals zwaargewichten als Badr Hari en Ben Saddik, terwijl hij sinds 2014 met succes zijn wereldtitel bij de Glory-bond verdedigt. RICO: Dream Big laat zien welke weg de vechtsporter heeft afgelegd om de top te bereiken. Zo bevat deze vierdelige docuserie archiefbeelden en interviews met mensen uit zijn directe omgeving. Uiteraard komt Rico zelf ook aan het woord.

Ondanks al het succes beseft Verhoeven op 32-jarige leeftijd maar al te goed dat er ook nog een leven is na zijn imposante topsportcarrière. Zijn ambities zijn niet mals, want de zwaargewicht is ondernemer en wil daarnaast ook nog de filmwereld in. Niet voor niets ziet Rico Jean-Claude Van Damme en Bruce Lee als zijn grote voorbeelden. Verhoeven heeft er al wat kleine filmrollen opzitten en stelt alles in het werk om in Hollywood te slagen. RICO: Dream Big is vanaf 4 maart te zien. 

Star Trek: Picard (seizoen 2)

In het tweede seizoen van Star Trek: Picard maakt de bemanning onder leiding van Jean-Luc Picard een tijdreis. De serie gaat daarmee terug in de tijd, namelijk naar 2024. Er is in de 24e eeuw namelijk het nodige veranderd met nogal fatale gevolgen. Picard en zijn crew reizen voor het eerst terug naar het heden met als doel om de ‘kapotte eeuw’ te herstellen. 

Hiervoor reist het gezelschap naar Los Angeles, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Voor het bereiken van de Amerikaanse metropool staat er een geduchte tegenstander in de weg, namelijk Borg Queen. Voor Star Trek-fans is er goed nieuws, want er is ook al een derde seizoen aangekondigd. De tien nieuwe afleveringen verschijnen vanaf 4 maart gefaseerd op Amazon Prime Video. 

Deep Water

Deep Water is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse auteur Patricia Highsmith. Het boek werd al in 1957 uitgebracht, maar is nu eindelijk rijp voor een verfilming. In deze erotische thriller spelen Ben Affleck en Ana de Armas de hoofdrol. 

Vic en Melinda leiden zo op het oog een prima leven, maar na verloop van tijd komt het huwelijk toch op losse schroeven te staan. De verlangens van Melinda gaan steeds verder, waarbij ze onder goedkeurend oog van Mic er meerdere minnaars op nahoudt. Zodra deze minnaars onder mysterieuze omstandigheden verdwijnen, is Vic hoofdverdachte nummer één. Deep Water is vanaf 18 maart te zien.

Million Dollar Island

Misschien heb je de aankondiging op SBS6 al voorbij zien komen, maar vanaf 6 maart kun je Million Dollar Island óók op Amazon Prime Video bewonderen. Een uurtje na de uitzending op televisie is de betreffende aflevering namelijk op de streamingdienst te zien. De beelden verschijnen niet op KIJK. 

Het concept van het tv-programma is simpel. Honderd personen worden op een onbewoond eiland gedropt, waarbij elk individu een polsbandje ter waarde van 10.000 euro draagt. Via spelletjes kunnen de bewoners polsbandjes winnen of juist kwijtraken. Opgevers kunnen hun bandje aan iemand anders geven, waardoor het sluiten van vriendschappen een belangrijke factor is. Wie houdt het twee maanden vol en gaat er met het meeste geld vandoor? Oud-judoka Dennis van der Geest presenteert dit nieuwe survivalprogramma. 

Master

Op 18 maart verschijnt de thriller Master op Amazon Prime Video. Het verhaal draait om een universiteit in New England, waarvan het gerucht gaat dat het schoolgebouw bezeten is. Drie vrouwen hebben moeite om hun draai te vinden, waarbij ze telkens in merkwaardige situaties verzeild raken. 

De onlangs gepromoveerde professor Gail Bishop is de eerste zwarte vrouw in deze functie. Ze krijgt te maken met de eerstejaars studente Jasmine Moore. De twee trekken kunnen het samen goed vinden. Dat kan helaas niet gezegd worden van de relatie tussen Jasmine en professor Liv Beckman, want de twee liggen regelmatig met elkaar overhoop. De drie vrouwen ontdekken al gauw dat de universiteit diverse duistere zaken herbergt. Hoe gaan ze daarmee om? Er is nog geen trailer vrijgegeven. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van maart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.