Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van mei

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 april 2021 06:12

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in maart verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

De Oost

Op 13 mei verschijnt de Nederlandse Amazon-original De Oost op het streamingplatform. Pal na de Tweede Wereldoorlog in 1946 vertrekken zo’n honderdduizend Nederlandse soldaten naar Indonesië om de onafhankelijkheidsstrijd te controleren. Deze film vertelt het verhaal van de jonge soldaat Johan, die onder leiding van de bekende legerkapitein Raymond Westerling het samen met zijn kameraden opneemt tegen Indonesische strijders. Na een aantal gewelddadige incidenten tegen de (steeds meer verzettende) lokale bevolking komt Johan in tweestrijd met zichzelf. Waar zijn ze eigenlijk mee bezig en zijn de genadeloze acties eigenlijk wel nodig? De heftige beelden uit de trailer zijn indrukwekkend. 

The Underground Railroad (seizoen 1)

Op een dag besluit de jonge Cora haar slavenbestaan op een plantage in de Amerikaanse staat Georgia te ontvluchten. Er gaan al langer geruchten over een mogelijke ontsnappingsroute via ondergrondse spoorwegen naar het noorden en Cora besluit de gok te wagen. Alles voor een beter leven! Deze miniserie speelt zich af in de negentiende eeuw en brengt de route in beeld die de jonge vrouw aflegt via het mythische spoorwegennetwerk. Een premiejager reist Cora achterna en is voornemens om haar terug te brengen naar de plantage. Weet zij uit handen van haar achtervolger te blijven? Vanaf 14 mei bekijk je het antwoord.

P!NK: All I Know So Far 

Amazon brengt op 21 mei een documentaire over Alecia Beth Moore (oftewel P!INK) uit. Een cameraploeg volgde de Amerikaanse superster tijdens de Beautiful Trauma-wereldtournee in 2019. Voor deze concertreeks werden er maar liefst drie miljoen kaartjes verkocht. Naast de rol van artiest is P!NK ook moeder van twee kinderen, echtgenoot, zakenvrouw en ambassadeur van diverse goede doelen. Regisseur Michael Gracey brengt in beeld hoe de zangeres een balans tussen al die elementen probeert te vinden. Verwacht veel interviews achter de schermen en persoonlijk beeldmateriaal. Er is nog geen trailer vrijgegeven.

Panic (seizoen 1)

Deze nieuwe Amazon-original beschrijft het leven van een groep jongeren in Texas. Studenten die afstuderen doen traditiegetrouw mee aan het ‘spel’ Winner Takes It All. Dit zijn allerlei uitdagingen waarbij er veel eerzucht op het spel staat. Dit jaar hebben de uitdagingen andere regels en valt er veel geld te winnen. In hoeverre zijn de studenten bereid om gevaarlijke risico’s te nemen en daarbij hun leven voorgoed te veranderen. Mits het allemaal goed afloopt natuurlijk… Deze nieuwe serie is vanaf 28 mei te zien en bestaat uit acht afleveringen van een uur. Helaas is er nog geen trailer uitgebracht.

The Marksman

Onder de naam The Marksman bracht Amazon Prime Video onlangs een nieuwe film uit. Het leven van Jim Hanson (Liam Neeson) gaat niet over rozen. De ex-marinier verloor kortgeleden zijn vrouw, heeft ruzie met de bank en dreigt zijn landgoed bij de grens met Mexico te verliezen. De boer drinkt ook nog eens te veel. Op een dag komt hij plotseling in contact met een moeder en haar kind waarop een drugskartel uit de omgeving jacht maakt. De moeder redt de vlucht niet, waarna Jim het weeskind onder zijn hoede neemt. Jim heeft weer een doel in zijn leven en probeert de jongen zo goed mogelijk te beschermen tegen de lokale drugsmaffia.

Nog meer titels

Zoals we van Amazon Prime Video gewend zijn, verschijnen er in mei diverse bekende klassiekers op het streamingplatform. Geniet onder andere van I Am Legend, Training Day, Pinoccio, Madagascar, Blade Runner en The Accountant.

1 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van mei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 mei 2021 13:42 Helenqe
    Hi! De beste plek om meisjes te vinden voor sеks - adultme.fun
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.