Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van mei

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 mei 2022 08:47

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films, series en documentaires mag je in mei verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

Magpie Murders (seizoen1)

De zesdelige serie Magpie Murders is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anthony Horowitz. In dit intrigerende verhaal staat de jonge redacteur Susan Ryeland centraal. Zij werkt in dienst van de humeurige thrillerauteur Alan Conway. De markante schrijver werkt aan het laatste deel van de populaire reeks rondom de detective Atticus Pünd. 

Zodra Susan het manuscript onder ogen krijgt, blijkt het verhaal nog niet af. Wanneer ze op het journaal hoort dat Anthony Horowitz onder verdachte omstandigheden is overleden, heeft ze geen andere keuze. Zij moét het verhaal voltooien. Hiervoor hoeft Susan overigens niet haar eigen fantasie te gebruiken. De vrouw ontdekt namelijk dat het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Reyeland reist noodgedwongen af naar de laatste verblijfplaatsen van Alan Conway om de laatste puzzelstukjes van het verhaal te verzamelen. Dat blijkt niet bepaald zonder risico. Magpie Murders is vanaf 5 mei te zien.

The Wilds (seizoen 2)

Het duurde even, maar op 6 mei verschijnt eindelijk seizoen 2 van The Wilds op Amazon Prime Video. In het eerste seizoen komen er acht tienermeiden na een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland terecht. Het wordt gaandeweg duidelijk dat de vliegtuigcrash niet toevallig heeft plaatsgevonden, want onbewust zijn de jonge vrouwen onderdeel van een nogal luguber experiment. Zij stellen alles in het werk om te overleven. 

In seizoen 2 belandt er na een schipbreuk een nieuwe groep proefpersonen op het onbewoonde eiland. Ditmaal gaat het om een aantal jonge mannen, die er eveneens alles aan doen om te overleven. Vanzelfsprekend komen beide groepen elkaar op den duur tegen. Het tweede seizoen omvat acht afleveringen.

Bosch: Legacy (seizoen 1)

Bosch: Legacy draait om de privédetective Harry Bosch. Tot voor kort werkte hij bij de politie van Los Angeles, maar de ambitieuze man is toe aan een carrièreswitch. Zijn eerste klus lijkt meteen een schot in de roos. De miljardair Whitney Vance kampt met een broze gezondheid en Harry krijgt als taak om de enige erfgenaam op te sporen. Dat blijkt in de praktijk een haast onmogelijke opdracht, aangezien diverse machtige mensen hem tegenwerken. Zij hebben er namelijk belang bij dat de erfgenaam niet wordt gevonden. 

Tijdens zijn zoektocht komt Bosch samen met de advocaat Honey Chandler schokkende informatie over de familie van Vance op het spoor. Het spel om de miljarden kan beginnen! Bosch: Legacy is vanaf 6 mei te zien. 

Night Sky (seizoen 1)

Sciencefiction-fans opgelet! Op 20 mei verschijnt de veelbelovende serie Night Sky op het streamingplatform. Het jonge koppel Irene en Franklin York ontdekt op een dag een speciale kamer in hun achtertuin. Zodra de twee daarin plaatsnemen, reizen ze naar een onbekende planeet. 

Langzaam maar zeker raakt het stel gewend aan hun bijzondere tuin. Zij besluiten om hun geheim met niemand te delen. Plotseling komen de Yorks in contact met een mysterieuze jongeman, waarna al gauw het leven van Irene en Franklin voorgoed dreigt te veranderen. De kamer in de tuin blijkt nog veel meer raadsels te bevatten. Night Sky bestaat uit acht spannende afleveringen.

Ten Percent (seizoen 1)

De nieuwe serie Ten Percent gaat over een managementbureau uit Londen. Zodra de oprichter overlijdt, proberen de managers het agentschap in leven te houden. Zij doen er alles aan om hun veeleisende klanten (veelal jonge talenten) tevreden te stellen. Dit lijkt namelijk de enige weg om de financiële problemen van het managementbureau op te lossen. Ten Percent is een remake van de Franse serie Call My Agent. De afleveringen zijn vanaf 6 mei te zien. 

Alle James Bond-films

Liefhebbers van James Bond doen er verstandig aan om zich vanaf 30 mei op Amazon Prime Video te abonneren. Vanaf die datum verschijnen namelijk álle avonturen van de geheim agent op het streamingplatform, inclusief de vorig jaar verschenen kaskraker No Time To Die. Wacht niet te lang met bingewatchen, want de 25 films zijn slechts een beperkte periode beschikbaar. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van mei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.