Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van november

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 november 2021 11:12

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films, series en documentaires mag je in november verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

Gunpower Milkshake

Gunpower Milkshake is een actiefilm met diverse powervrouwen in de hoofdrol. Het verhaal draait om Sam, een vrouw die als jong meisje door haar moeder is verlaten. De nogal merkwaardige (misdaad)organisatie The Firm neemt de opvoeding over. Na een jarenlange opleiding wordt ze als huurmoordenares voor diverse klussen ingezet. Wanneer ze een meisje van acht jaar dient te beschermen, komt ze zelf in gevaar. Na een vergismoord krijgt Sam namelijk geen bescherming meer van The Firm. Diverse misdadigers zitten haar dan ook op de hielen. Ze besluit om na vijftien jaar het contact met haar moeder te herstellen, die eveneens als huurmoordenares werkt. Lukt het de twee samen met allerlei markante collega’s om het jonge meisje te beschermen? Hoewel de film in de Verenigde Staten op Netflix is te zien, wist Amazon Prime Video de Europese rechten te bemachtigen. Gunpower Milkshake is vanaf 5 november te zien. 

Mayor Pete 

Pete Buttigieg geldt in de Verenigde Staten als rolmodel, want hij is de eerste homoseksuele minister van het land. De dertiger deed in 2020 nog mee als kandidaat tijdens de presidentiële voorverkiezingen in 2020. Buttigieg kreeg rondom zijn campagne veel publiciteit, al besloot hij op den duur om partijgenoot Joe Biden openlijk te steunen. Eind 2020 benoemde de inmiddels gekozen president Pete Buttigieg tot minister van transport. Mayor Pete brengt deze tumultueuze periode van de jonge democraat in beeld. De documentaire is vanaf 12 november te zien en bevat veel privébeelden van Buttigieg en zijn echtgenoot. 

Hanna (seizoen 3)

In de eerste twee seizoenen komt de jonge huurmoordenares Hanna in conflict met haar geweten, waarbij ze een nieuw ‘moordtalent’ ervan probeert te weerhouden om hetzelfde pad te kiezen. Vanaf 24 november kunnen vaste volgers van deze thrillerserie zien hoe het verhaal verdergaat, want op die datum zet Amazon Prime Video het derde seizoen online. Hanna is door Utrax opgeleid tot huurmoordenares, maar ze wil zich van deze misdaadorganisatie ontworstelen. Hierbij roept ze onder meer de hulp in van een voormalig CIA-agent. Helaas weten diverse collega’s haar plannen te doorgronden, terwijl Hanna steeds beter begrijpt hoeveel macht Utrax in de wereld heeft. Lukt het Hanna om haar doel te bereiken, zodat ze in alle vrijheid een normaal bestaan kan opbouwen?

A Man Named Scott

A Man Named Scott vertelt het verhaal van de populaire hiphopartiest Kid Cudi. In 2009 brak de Amerikaan wereldwijd door met het nummer Day 'n' Nite, terwijl hij een jaar laten ook een hit scoorde met de dj David Guetta. Verder werkt Kid Cudi ook regelmatig samen met Kanye West. In deze documentaire bespreekt de artiest alle successen, al komen er ook diverse tegenstagen aan bod. Hoe ging de rapper om met alle roem en wat is zijn grootste drijfveer om nieuwe muziek te creëren? Naast de artiest zelf komen er diverse andere personen rondom Scott Mescud (echte naam) aan het woord. De première is op 5 november. 

Always Jane

De vierdelige docuserie Always Jane gaat over de jonge transgender Jane Noury. Deze documentaire bespreekt op een luchtige manier voor welke uitdagingen de jonge tiener gedurende de transitie komt te staan. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor familie en vrienden, waarbij de onvoorwaardelijke liefde van het scherm spat. De serie bevat dan ook talloze privébeelden die voorzien zijn van de nodige humor. Jane gaat binnenkort naar de universiteit. Ze heeft namelijk hoge ambities als actrice en model. De spanningen die hierbij gepaard gaan komen eveneens in Always Jane aan bod. Dit intieme portret is vanaf 12 november te zien. 

Nog meer films en series

Naast de vijf besproken titels verschijnen er in november nog meer interessante films en series op Amazon Prime Video. Zo is vanaf 1 november de Duitse horrorserie Hausen te zien, terwijl er met Infinite ook een sciencefictionfilm op stapel staat (11 november). Laat je tot slot op 19 november verassen door het eerste seizoen van de fantasy-serie The Wheel of Time.  

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van november

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.