Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van oktober

Door: Maikel Dijkhuizen | 06 oktober 2021 13:02

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in oktober verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

The Protégé

Met The Protégé voegt Amazon Prime Video weer een exclusieve titel aan zijn almaar uitdijende catalogus toe. De koelbloedige Anna werd als kind gered door de bekende huurmoordenaar Moody. Na een jarenlange opleiding voert ze tegenwoordig op bestelling om de haverklap moorden uit. Zodra haar mentor om het leven komt, stelt Anna alles in het werk om met de verantwoordelijke daders af te rekenen. Ze roept hiervoor de hulp in van een oude kennis en samen starten ze een zoektocht in Vietnam. The Protégé zit boordevol actie, waarbij bekende namen als Maggie Q, Samuel L. Jackson en Michael Keaton hoofdrollen vertolken. De film is vanaf 1 oktober te zien. 

Maradona: Blessed Dream

Het duurt nog even, maar 29 oktober komt de langverwachte serie Maradona: Blessed Dream uit. Voetbalfanaten zijn hier wel even zoet mee, want de serie bestaat uit maar liefst tien afleveringen van een uur. Je komt hierbij alles over de Argentijnse grootheid te weten. Na de jeugdjaren in het kleine stadje Villa Fiorito kwam de voormalige voetbalster bij Barcelona en Napoli terecht. Uiteraard is er ook uitgebreid aandacht op de wijze waarop Diego Maradonna in 1986 zijn land hoogstpersoonlijk aan de wereldtitel hielp. Deze biografische serie werd opgenomen in vijf verschillende landen, namelijk Argentinië, Spanje, Italië, Uruguay en Mexico.

Bingo Hell

Met Halloween in aantocht zet Amazon Prime Video in oktober diverse griezelfilms online. Zo verschijnt op 1 oktober de Amazon Original Bingo Hell. Normaliter is er in de wijk Oak Springs weinig te beleven, maar dat verandert wanneer de plaatselijke bingohal van eigenaar wisselt. De geheimzinnige nieuwe uitbuiter valt slecht in de smaak en diverse vrienden op leeftijd komen onder leiding van de activistische buurtgenoot Lupita in verweer. Zodra haar voormalige buren onder mysterieuze omstandigheden dood worden aangetroffen, stapelen de problemen zich in rap tempo op. Na elke Bingo-schreeuw ligt er namelijk ergens in de wijk een nieuw lijk. Lukt het Lupita om de raadselachtige moordenaar te stoppen?

Black as Night

In de nieuwe Amazon Original Black as Night neemt een vriendengroep het op tegen een aantal vampieren. Vijftien jaar na de orkaan Katrina zijn er onder de ontheemde bevolking allerlei moordlustige vampieren in New Orleans actief. Zij gebruiken de stad als thuisbasis voor hun bloeddorstige activiteiten. Zodra de drugsverslaafde moeder van Shawna wordt vermoord, zint het vijftienjarige meisje op wraak. Ze vertrekt al gauw met twee vrienden naar het landhuis van de vampierleider. Wanneer zie die omleggen, transformeren de volgelingen weer naar normale mensen. Helaas blijkt dat geen langdurige oplossing, want de tieners raken verstrikt in een eeuwenoude strijd tussen rivaliserende vampierfamilies. Black as Night is vanaf 1 oktober te zien.  

Justin Bieber: Our World

In navolging van artiesten als Pink en Mary J. Blige verschijnt er ook over Justin Bieber binnenkort een documentaire op Amazon Prime Video. Justin Bieber: Our World is namelijk vanaf 8 oktober te zien. Een cameraploeg volgt de Canadese zanger in aanloop naar zijn eerste optreden in drie jaar tijd. Het concert vindt plaats op het dak van het Beverly Hilton Hotel. Er zijn 240 gasten aanwezig, terwijl miljoenen mensen thuis meekijken via een livestream. Zie hoe de voorbereidingen verlopen bij het opzetten van een spectaculair concert met allerlei visuele hoogstandjes, zoals vuurwerk en videoschermen. De documentaire bevat daarnaast backstagebeelden en privéopnames van de 27-jarige wereldster.

Nog meer griezelfilms

Met Madres en The Manor verschijnen er op 8 oktober nog twee exclusieve horrorfilms op Amazon Prime Video. Madres speelt zich af op een boerderij in de jaren ’70. Een jong Mexicaans koppel maakt er allerlei mysterieuze dingen mee. The Manor draait om een verzorgingstehuis waar een kwaadaardige kracht de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Verder is ook de klassieke horrorfilm I Know What You Did Last Summer (15 oktober) op het streamingplatform te zien.   

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.