Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van oktober

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 oktober 2020 09:11

Amazon Prime Video
Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in oktober verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

South Park

Voor liefhebbers van humoristische animatieseries is South Park verplichte kost. Direct vanaf de start in 1997 stelden de makers op een grappige manier allerlei maatschappelijke kwesties aan de kaak. Ook diverse beroemdheden en politici kwamen op nogal satirische wijze aan bod. Vanaf 31 oktober zijn er 22(!) seizoenen van South Park bij Amazon Prime Video te zien. Hebben de eenvoudige tekenfilmpjes voor jou geen geheimen meer? Goed nieuws, want vanaf begin 2021 is ook het 23e seizoen bij deze streamingdienst te bewonderen. Meer seizoenen zijn inmiddels in de maak, dus voorlopig zijn we nog niet van Stan, Kyle, Kenny en (Eric) Cartman af.

Utopia (seizoen 1)

Utopia is oorspronkelijk van Britse makelij, maar sinds kort is er ook een Amerikaanse equivalent op Amazon Prime Video te zien. Eigenlijk was de serie aangekocht door televisiemaatschappij HBO, maar na een financieel geschil zijn de acht afleveringen nu bij Amazons streamingdienst terechtgekomen. Het verhaal draait om een groep jongeren die elkaar via internet kennen en een gezamenlijke passie voor het Utopia-stripboek delen. De verhalen uit de strip blijken niet alleen fictie, maar daadwerkelijk te bestaan. De Utopia-fans krijgen te maken met moordlustige vijanden, waardoor deze bloederige serie draait om leven en dood. De toekomst van de mensheid staat op het spel!

1917

Zoals de titel van deze film al doet vermoeden, speelt het verhaal zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. De strijdmakers Schofield en Blake hebben als taak om een belangrijke boodschap naar een troepenmacht verderop in de regio te overhandigen. Deze troepenmacht staat namelijk op het punt om de Duitsers aan te vallen, maar die hebben zich strategisch teruggetrokken en zijn uitstekend voorbereid op een eventuele aanval. Voor het overhandigen van de boodschap dienen de bevriende Bitten de frontlinie te doorkruisen. Blake is er alles aan gelegen om dit risico te nemen. Zijn broer is namelijk lid van de troepenmacht en dreigt als soldaat in de opgezette val van de Duitsers te trappen. Lukt het hem om zijn broer op tijd te bereiken en de geplande aanval af te blazen? 1917 draaide vorig jaar nog in de bioscoop, maar is nu bij Amazon Prime Video te zien.

The Lie

In The Lie staat er een gruwelijke leugen centraal. Een tiener heeft tijdens een impulsieve actie namelijk haar beste vriendin vermoord. In plaats van dat de ouders dit voorval melden aan de politie, proberen ze de moord onder het tapijt te schuiven. Het gezin komt hiervoor van de ene naar de andere leugen terecht. Overigens is The Lie onderdeel van de zogeheten Welcome to the Blumhouse-filmreeks. Alle acht thrillers van deze reeks verschijnen op Amazon Prime Video. The Lie en Black Box zijn op 6 oktober als eersten aan de beurt.

Bohemian Rhapsody

Liefhebbers van de Britse rockband Queen genieten ongetwijfeld volop van Bohemian Rhapsody. De film zoomt in op het leven van de charismatische voorman Freddy Mercury en de overige bandleden. Alle hoogtepunten en tegenvallers passeren de revue. Denk onder meer aan stroeve contractonderhandelingen, megaconcerten en uitgebreide privéfeesten met drank en drugs. Daarnaast besteedt deze film ook uitgebreid aandacht aan de seksuele voorkeur en de slopende ziekte (aids) van de zanger. En natuurlijk komt de immens bekende filmtitel als soundtrack uitgebreid aan bod tijdens het wereldberoemde Live Aid-concert. De acteur Rami Malek zet de rol van Freddy Mercury zeer geloofwaardig neer.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.