Nieuw op Disney+: beste series en films van maart

Door: Maikel Dijkhuizen | 05 maart 2022 11:44

Disney+ startscherm
Nieuws

Natuurlijk bevat Disney+ álle bekende klassiekers van de wereldberoemde filmstudio. Daarnaast voegt dit populaire streamingplatform iedere maand een verse lading films, series en documentaires aan de almaar uitdijende catalogus toe. Een abonnement kost 8,99 euro per maand. Welke titels komen er in maart online? Dit is er nieuw op Disney+.

Heb je nog geen Disney+-abonnement? Lees dan eerst ons artikel Zo kijk je Disney+ op je tv.

West Side Story

West Side Story draait nog altijd in diverse Nederlandse bioscopen, maar leden van Disney+ kunnen deze film vanaf 2 maart ook op hun eigen beeldbuis bewonderen. Het is wel een lange zit, want de bekende regisseur Steven Spielberg reserveerde ruim 2,5 uur om het verhaal in beeld te vangen. 

West Side Story speelt zich af in 1957, waarbij twee rivaliserende jeugdbendes elkaar het leven zuur maken. Tony heeft zijn roots bij de Jets, terwijl Maria de zus is van de leider van de Sharks. De twee starten in het diepste geheim een affaire met alle risico’s van dien. Zal de liefde overwinnen? 

Turning Red

De nieuwe Pixar-animatiefilm Turning Red slaat de bioscopen over en beleeft zijn première op 11 maart op Disney+. Het verhaal gaat over het jonge meisje Mei Lee. Wanneer de 13-jarige tiener te veel stress ervaart, verandert ze binnen enkele ogenblikken in een reusachtige rode panda. 

Ze heeft hierover geen enkele controle, waardoor ze nooit precies weet wanneer de transformatie plaatsvindt. Dat resulteert in allerlei ongemakkelijke situaties op school en thuis binnen het gezin. Tot overmaat van ramp is de bemoeizuchtige moeder van Mei Lee nooit ver uit haar buurt, waardoor de rebelse tiener het niet bepaald makkelijk heeft.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

Deze nieuwe telg van de succesvolle Ice Age-franchise speelt zich wederom af in de prehistorie. De hoofdrol is weggelegd voor Buck Wild. Deze eenogige wezel gaat samen met de grappige buidelratten Crash en Eddie de strijd aan met allerlei angstaanjagende dinosaurussen. 

Zodra de buidelratten vastzitten in een ondergrondse grot weet Buck Wild ze op eigenaardige wijze te bevrijden. Dat is het begin van een hechte vriendschap, waarna ze samen een lange reis afleggen naar de ‘Verloren wereld’. Uiteraard zijn de welbekende mammoet, luiaard en sabeltandtijger ook weer van de partij. The Ice Age Adventures of Buck Wild is vanaf 25 maart op Disney+ te zien. 

Nightmare Alley

De gefrustreerde Stanton Carlisle hunkert al jarenlang naar succes, maar helaas wil dat maar niet vlotten. Op een dag steekt hij zijn ouderlijk huis in de fik en komt hij later tijdens een rondreizende kermis in contact met het helderziende echtpaar Zeena en Pete. Dat verandert zijn leven voorgoed. 

Met alle opgedane ‘voorkennis’ heeft Stanton samen met zijn partner in crime Molly als doel om verschillende zakenmensen in New York op te lichten. Het voornaamste doelwit is een onvoorspelbare handelsman, waarbij het hoofdpersonage de hulp inroept van een bevriende psychiater. Nightmare Alley speelt zich af in de jaren ’40 en is gebaseerd op een gelijknamige roman uit 1946. De film is vanaf 16 maart te zien. 

Cheaper by the Dozen

Cheaper by the Dozen is een nieuwe verfilming van het origineel uit 1950 en de remake uit 2003. De komedie gaat over een samengesteld gezin met in totaal tien kinderen. Zie onder meer tegen welke praktische zaken het bonte gezelschap aanloopt en met welke vooroordelen de familie te maken krijgt. Samen maken de Bakers er het beste van. De film zit vol met grappige scènes die het drukke gezinsleven nogal uitvergroten. Deze Disney+-original is vanaf 18 maart op de streamingdienst te zien. 

Moon Knight

Uit de koker van de gerenommeerde filmstudio Marvel verschijnt er vanaf 30 maart wekelijks een verse aflevering van een nieuwe superheldenserie op Disney+. Moon Knight vertelt het verhaal over Steven. Deze vriendelijke cadeauwinkelmedewerker ervaart af en toe nachtelijke flashbacks naar een ander leven. Op den duur ontdekt Steven dat hij zijn lichaam deelt met de mysterieuze huurling Marc Spector. 

De vijanden stapelen zich op, terwijl Steven en Marc steeds meer over hun complexe identiteiten te weten komen. Ze belanden uiteindelijk in een oorlog tussen de machtige goden van Egypte. Opvallend genoeg verschijnt er van Moon Knight slechts één seizoen.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Disney+: beste series en films van maart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.