Nieuw op Disney+: beste series en films van mei

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 mei 2022 08:51

Disney+ startscherm
Nieuws

Natuurlijk bevat Disney+ álle bekende klassiekers van de wereldberoemde filmstudio. Daarnaast voegt dit populaire streamingplatform iedere maand een verse lading films, series en documentaires aan de almaar uitdijende catalogus toe. Een abonnement kost 8,99 euro per maand. Welke titels komen er in mei online? Dit is er nieuw op Disney+.

Obi-Wan Kenobi

Met Obi-Wan Kenobi verschijnt er een gloednieuwe Star Wars-serie exclusief op Disney+. Heb wel nog even geduld, want de release staat pas gepland voor 27 mei. Bovendien verschijnen de afleveringen gefaseerd op het streamplatform. De serie start met twee afleveringen. 

Er zijn nog weinig details over de verhaallijn bekend. Wel liet een producent alvast los dat de eerste aflevering begint met een traumatische gebeurtenis voor Obi-Wan (gespeeld door Ewan McGregor). 

Het hoofdpersonage heeft het sowieso niet gemakkelijk, want Jedi-jagers proberen zijn geheime verblijfsplaats te achterhalen. Verder zal Darth Vader weer terugkeren in de serie. De Canadees Hayden Christensen vertolkt deze rol.

The Quest

Lord of the Rings-liefhebbers opgelet! Dezelfde makers zijn namelijk verantwoordelijk voor de productie van The Quest. In deze kersverse fantasyserie belanden acht tieners in een verlaten kasteel binnen het Evereals-koninkrijk. Zij gaan de strijd met elkaar aan op een manier die nogal doet denken aan real life-televisie. Kortom, verwacht de nodige opdrachten en puzzels waarbij de tieners voor allerlei onverwachte uitdagingen komen te staan. 

Bijzonder is dat fantasy en de werkelijkheid hierbij door elkaar lopen. Het doel is om het oude koninkrijk te redden door een gewelddadige tovenares te verslaan. Geniet van een wereld vol met kastelen, bijzondere wezens en gevaarlijke tegenstanders. De acht afleveringen komen op 11 mei online. The Quest is overigens gebaseerd op een serie uit 2014 met dezelfde naam.

We Feed People

Er verschijnen regelmatig interessante National Geographic-documentaires op Disney+, zoals We Feed People (27 mei). Een cameraploeg volgt de gepassioneerde voormalige chefkok José Andrés. Hij staat als oprichter al twaalf jaar aan het hoofd van de humanitaire non-profitorganisatie World Central Kitchen. Deze organisatie voorziet bevolkingsgroepen na een natuurramp en binnen conflictgebieden van voedsel. Zo is World Central Kitchen bijvoorbeeld momenteel actief in Oekraïne. 

Volgens José hebben grote problemen vaak een simpele oplossing. Niemand hoeft volgens deze markante persoonlijkheid honger te lijden. We Feed People volgt José Andrés over de hele wereld tijdens zijn missie om samen met lokale chefkoks zoveel mogelijk maaltijden te serveren.

Chip ‘n Dale: Rescue Rangers

Knabbel en Babbel in de grote boze mensenwereld. Zo laat de aankomende film Chip ‘n Dale: Rescue Rangers zich het beste omschrijven. Dertig jaar na afloop van de populaire tekenfilmserie komen de diertjes in de metropool Los Angeles terecht. Logischerwijs moeten Knabbel en Babbel wennen aan het moderne leven. Dat leidt tot allerlei hilarische avonturen.

Naast Knabbel en Babbel komen er in deze humoristische film allerlei andere Disney-figuren voorbij, zoals Dagobert Duck, de drie biggetjes en Roger Rabbit. Verder bevat de film verschillende bekende boeven uit het verleden. Chip ‘n Dale: Rescue Rangers is vanaf 20 mei te zien.

Life Below Zero

Op 4 mei verschijnt de voltallige real life-serie Life Below Zero op Disney+. De afleveringen zoomen in op het leven in het koudste stukje van Alaska. Met temperaturen van soms wel zestig graden onder nul is dat bijna niet te doen. 

Veel menselijke steun is er niet, want de ruige omgeving telt vooral beren, wolven en vossen. Hoe komen mensen in de vrieskou aan drinken en voedsel? Zelf jagen lijkt de enige optie. Life Below Zero volgt verschillende lokale personen. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Disney+: beste series en films van mei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.