Nieuw op Netflix: beste films en series van augustus

Door: Stefanie Katzenbauer | 03 augustus 2021 13:07

Beste series op Netflix
Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in augustus nieuw op Netflix!

Downton Abbey

De BBC is een van de leiders op het gebied van het maken van kostuumdrama’s. Het is dan ook niet gek dat de serie Downton Abbey veel volgers achter zich aan kreeg. Alle seizoenen van deze serie verschijnen in augustus nieuw op Netflix en je kunt dit periodieke drama dan ook in één keer binge watchen als je wil. In deze serie volgen we een rijke familie op een landgoed in Engeland waarvan het huishouden één goed geoliede machine is. Maar het kostuumdrama zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een beetje drama en dus volgen we de levens van de rijke familieleden maar ook de levens van het personeel in huis en krijgen we al hun persoonlijke problemen mee maar ook hoe hun levens veranderen door maatschappelijke veranderingen. Kortom: een waar genot om te zien tijdens de regenachtige (zomer)dagen.

Wild Things

Wild Things is een klassieker uit de jaren ’90 die deze maand op Netflix verschijnt. In deze jaren draaiden veel films om seks en dus ook deze. In een universitaire setting moet je namelijk uitkijken voor alle knappe studentes die een leraar of een begeleider proberen te verleiden. Het zou zomaar kunnen dat je een grens overschrijdt zonder dat je het door hebt. De begeleider in deze film wordt beschuldigd van verkrachting terwijl hij zelf zegt onschuldig te zijn. Kan hij zijn onschuld bewijzen om zijn reputatie nog te redden?

The Spy Who Dumped Me

The Spy Who Dumped Me is een klassieke spionnenfilm, of toch niet? Want wat als je erachter komt dat jouw ex-vriend, die je onceremonieel gedumpt heeft via een sms’je, een spion is die gezocht wordt? Zou je dan nog proberen om hem te helpen of lap je hem erbij? Voor deze keuze staat de 30-jarige Audrey (Mila Kunis), die geheel tegen haar zin wordt meegesleept in het avontuur en het gevaar dat haar ex-vriend met zich meebrengt. Dat levert een hoop spannende maar ook hilarische situaties op en dus kun je deze luchtige actie komedie heerlijk kijken op een luie zaterdagavond. 

Cocaine Cowboys: the Kings of Miami

Het drugscircuit van (Zuid) Amerika heeft altijd veel aandacht gekregen. Drugshandelaren zoals Pablo Escobar hebben een bijna legendarische status gekregen. Deze Netflix original mini-serie Cocaine Cowboys: the Kings of Miami gaat nog een stapje dieper in op de mensen achter de grote drugshandel die Amerika in de jaren ’80 voorzag van het populaire witte poedertje. De twee ‘cocaine cowboys’ deelden hun rijkdom met jan en alleman en kregen hierdoor een heldenstatus in Miami en Florida, waar ze actief waren in een van de grootste drugsnetwerken uit de Amerikaanse geschiedenis. 

Grace: the Posession

Als de gelovige Grace eindelijk naar de universiteit gaat om te studeren, doet haar familie er alles aan om het geloof van de jonge Grace standvastig en actief te houden. Tenslotte is de studententijd van de meeste mensen juist hét moment om te zondigen. Maar wat als dan blijkt dat Grace is uitgekozen door kwade krachten? Kun je haar zonden dan nog toeschrijven op haarzelf, of is er iets ergers aan de hand? In Grace: the Posession is gekozen voor een bijzonder perspectief: namelijk dat van Grace zelf. Hierdoor krijg je een unieke kans om vanuit first person mee te maken hoe het zou voelen om daadwerkelijk bezeten te zijn. 

Monster Hunter

Wat als onze wereld zoals wij die kennen in gevaar zou komen doordat er een andere dimensie geopend wordt die wordt beheerst door gevaarlijke en bloeddorstige monsters? Dat is precies wat er gebeurt in de wereld van Monster Hunter. Kapitein Artemis uit het leger komt hierdoor oog in oog te staan met gigantische en gevaarlijke beesten die de wereld zoals zij die kent bedreigen. In hun worsteling om te overleven komen ze er daarnaast ook nog eens achter dat deze gruwelijke monsters immuun zijn voor kogels en vuurkracht. Hoe zal kapitein Artemis deze monsters ooit kunnen verslaan?

Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed

We kennen Bob Ross natuurlijk allemaal van zijn heerlijke en rustgevende schilderingen waarbij hij ons met kalmerende stem vertelt dat er geen fouten gemaakt kunnen worden maar alleen ‘happy little accidents’ waarvan je het beste moet maken. Toch blijkt er een duistere kant te zitten aan het imperium dat deze schilder heeft opgebouwd met zijn schilderlessen op video. Het gevecht over de zeggenschap van zijn bedrijf werpt een duistere schaduw op zijn ‘happy little trees’. 

Beckett

Een Amerikaanse toerist beleeft zijn ergste nachtmerrie: hij is betrokken bij een tragisch ongeluk tijdens zijn vakantie in Griekenland. Hij slaat echter op de vlucht als hij merkt dat er iets niet in de haak is en zo belandt hij onbedoeld in een politieke samenzwering die hem het doelwit van een moord maakt. Vanaf dat moment moet hij alles op alles zetten om van zijn vakantiebestemming tot Athene te komen, waar de Amerikaanse ambassade gevestigd is. En dat alles terwijl de mensen die het op hem gemunt hebben, hem constant op de hielen zitten. Zal hij het recht kunnen doen zegevieren? 

Memories of a Murderer: the Nilsen Tapes

Er verschijnt wederom een waargebeurde misdaadserie op Netflix in augustus. Dit keer heeft Netflix een mini-serie gemaakt getiteld Memories of a Murderer: the Nilsen Tapes. Dennis Nilsen was in de jaren ’80 een van Engelands meest beruchte seriemoordenaars en hij heeft 15 mensen om het leven gebracht. Hij richtte zich hierbij op jonge mannen die hij mee naar huis lokte om ze daar te wurgen en vervolgens hun stoffelijk overschot te verbergen onder de vloerplanken. Zijn motief en drijfveer achter deze moorden vormden voer voor veel speculaties in boeken, films en documentaires. Na zijn dood werden er cassettetapes gevonden waarop de moordenaar zelf aan het woord is. Netflix biedt een uniek perspectief in het brein van deze moordenaar in deze mini-serie. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van augustus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.