Nieuw op Netflix: beste films en series van juli

Door: Stefanie Katzenbauer | 30 juni 2021 13:23

Beste series op Netflix
Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in juli nieuw op Netflix!

Sophie A Murder in West Cork

Een brute moord laat Ierland op haar grondvesten schudden. De Franse jonge vrouw Sophie wordt in 1996 dood gevonden in het dorpje Shull. Haar dood is het begin van een van de grootste moordonderzoeken die Ierland ooit gekend heeft en het onderzoek houdt heel Ierland in zijn ban. Netflix heeft nu in drie delen de omstandigheden van haar dood in kaart gebracht en heeft voor het eerst ook het perspectief van Sophies familie erbij betrokken. In deze mini-serie wordt het hele misdrijf gedetailleerd uit de doeken gedaan.

America: the Motion Picture

Wie zich altijd afgevraagd heeft hoe de Amerikaanse president George Washington het zou doen als hij kettingzagen als wapens tot zijn beschikking zou hebben, en wie wel benieuwd is naar wat voor soort revolutie een getekende superheld Abraham Lincoln zou ontketenen, kan zijn hart ophalen bij de tekenfilm America: the Motion Picture. Deze film laat zien hoe George Washington een invasie van de Britten in America neerslaat met echt Amerikaans patriottisme. De film is van dezelfde makers als van de serie Archer dus je kunt er vanuit gaan dat deze film vol zit met spanning, bizarre situaties en een gezonde dosis sarcastische humor. Daarbij worden de United States of America natuurlijk flink op de hak genomen. 

Sexy Beasts

Val je op uiterlijk of kun je verder kijken dan je neus lang is? Bij de nieuwe Netflix datingshow Sexy Beasts wordt op deze gedachte ingespeeld maar wel op een heel bijzondere manier. De deelnemers hebben namelijk allemaal een monstermasker op en weten dus niet hoe hun date er in het echt uit ziet. Zo wordt natuurlijk de focus meer gelegd op het innerlijk dan het uiterlijk. Maar dankzij de bijzondere maskers hebben de deelnemers natuurlijk wel direct een goed gespreksonderwerp paraat. Dit zorgt regelmatig voor hilarische maar ook zeer romantische momenten!

The Water Man

Een jongen hoort een verhaal over een mysterieuze man die in het water woont en die op zoek is naar een manier om zijn overleden vrouw terug te brengen. Wanneer de moeder van de jongen ernstig ziek wordt, besluit hij dat hij ook op zoek moet gaan naar de water man in een poging zijn moeder te genezen en te helpen. Daarvoor moet hij echter diep de bossen in duiken. Een missie waar zijn ouders niks vanaf weten. Er begint een dubbele klopjacht: de jongen zoekt de water man en zijn vader zoekt zijn zoon. 

A Classic Horror Story

Horrorfilm liefhebbers opgelet! Ken jij alle klassieke elementen uit horrorfilms? Deze Netflix original horrorfilm maakt gebruik van alle horrorfilm clichés die we allemaal kennen: jongeren alleen in het bos, een verlaten camper en onaangename kindermuziek in de achtergrond. Maar is alles wel wat het lijkt en is dit wéér zo’n klassieke horrorfilm? Horrorfilm liefhebbers zullen in ieder geval hun hart op kunnen halen bij het herkennen van bekende scénes uit gevestigde horrorfilms zoals Saw en Midsummer. Maar of deze horrorfilm hetzelfde bekende einde heeft waar één iemand het slechts overleeft van de hele groep? Wie zal het zeggen?

The 8th Night

Deze Koreaanse horrorfilm gaat over een eeuwenoude voorspelling en een daarbij horende entiteit die bevrijd wordt. Wanneer dit ook daadwerkelijk gebeurt, laat deze entiteit een spoor van brute moorden in zijn kielzog na. Een ongebruikelijk drietal bestaande uit een gepensioneerde exorcist, een monnik en een rechercheur moeten samen voorkomen dat de wereld in een hel verandert. Daar hebben ze maar acht dagen de tijd voor. 

The Last Letter from Your Lover

Een ambitieuze jonge journaliste ontdekt in haar onderzoek een affaire van een koppel uit de jaren ’60. Deze romantische affaire wordt in liefdesbrieven uit de doeken gedaan maar kent geen happy end. De journaliste zet alles op alles om te ontdekken hoe dit liefdesverhaal precies is afgelopen en wat de omstandigheden waren rond de affaire. Deze romantische film die zich deels in de jaren ’60 afspeelt is gebaseerd op een boek van Jojo Moyes. 

Prime Time

Deze Poolse film gaat over een gijzeling bij een televisiestation. Op oudjaarsavond in 1999 dringt er een gewapende man een live uitzending binnen en houdt de presentatrice gegijzeld totdat hij zijn boodschap op nationale live tv mag verkondigen. Deze dramafilm werd voor het eerst vertoond op het Sundance film festival en verschijnt binnenkort nieuw op Netflix.

The Hobbit: alle films

Fans van Lord of the Rings opgelet! Je kunt nu een volledige marathon houden op Netflix. Deze maand verschijnen namelijk alle Hobbit films op Netflix en ook de Lord of the Rings films staan er in het geheel op. Dat betekent flink wat kijkplezier met deze magische films waarin de jonge hobbit Bilbo Baggins op pad gaat met een bende ruwe dwergen om de draak Smaug te verjagen van de berg en de schat die aan de dwergen toebehoort. Hoe het verhaal verder gaat hoef je je niet lang af te vragen, je kunt namelijk direct de tweede en de derde film gewoon streamen! Vanaf 1 juli staan dus The Hobbit: an Unexpected Journey, The Hobbit: The Desolation of Smaug en The Hobbit: The Battle of the Five Armies op Netflix!

Rocketman

Hoewel Sir Elton John nog steeds in het land der levenden verkeert, is er wel al een film over zijn leven gemaakt. Deze film heet Rocketman en verschijnt deze maand op Netflix. Hierin zien we hoe een jonge Elton John worstelt met zijn seksualiteit, zijn leven en uiteindelijk zijn roem als hij eenmaal doorbreekt. De rol van Elton John wordt vertolkt door Taron Eggerton die ook alle liedjes zelf zingt in deze film. Daarnaast is de film natuurlijk net zo bombastisch en flamboyant als Elton John zelf en kun je niet alleen zijn grootste hits verwachten maar ook meer dan genoeg bonte spektakels en zijn meest bekende gekke outfits. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van juli

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.