Nieuw op Netflix: beste films en series van oktober

Door: Stefanie Katzenbauer | 30 september 2021 13:20

Netflix
Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in oktober nieuw op Netflix!

1917

1917 is een film over de Eerste Wereldoorlog en je kunt hem nu al bekijken op Netflix. Deze film won verschillende prijzen waaronder een prijs voor beste camerawerk. Als je de film ziet, zul je direct begrijpen waarom: alles is in één vloeiende lijn gefilmd, zonder verschillende scénes. In 1917 volgen we twee jonge Britse soldaten op een missie om een groot vijandelijk gebied te doorkruisen om de dood van honderden soldaten, waaronder de broer van één van de twee soldaten te voorkomen met een heel belangrijk bericht. 

Maid

De mini-serie Maid verschijnt komende maand op Netflix en is gebaseerd op een succesvolle biografie van een vrouw die het verhaal van Maid daadwerkelijk beleefd heeft. Hierin volgen we een jonge moeder die in het holst van de nacht haar woning verlaat na een gewelddadige relatie. Ze krijgt een baan als schoonmaakster maar worstelt om een goede toekomst voor haarzelf en natuurlijk haar kind op te bouwen. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Ze krijgt niet alleen te maken met vooroordelen maar komt ook zichzelf en haar verleden behoorlijk tegen. 

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

De favoriete slechterik van het DC universum verschijnt deze maand op Netflix: Harley Quinn heeft met Birds of Prey haar eigen film gekregen nadat zij een glansrijke rol van de gekke nar speelde in Suicide Squad. Maar in Birds of Prey pikt de normaal zo gedienstige Harley het niet langer dat ze alleen als het vriendinnetje van The Joker wordt gezien. Ze besluit haar eigen sporen te verdienen en haar verleden voor eens en voor altijd achter zich te laten. Dat doet ze door letterlijk alle bruggen achter zich te verbranden. 

Scary Stories to Tell in the Dark

Wat als je een boek vol horrorverhalen vindt, en deze worden na het lezen ervan werkelijkheid? Een groep tieners vindt zo’n dergelijk boek in een oud en verlaten huis dat alleen nog maar bewoond wordt door boze geesten. In het huis woonde namelijk de familie Bellows, die hun dochter Sarah martelden en opsloten. Maar Sarah weet ook na haar dood nog op een gruwelijke manier wraak te nemen.

Fifty Shades Freed

Het laatste deel van de Fifty Shades serie verschijnt deze maand op Netflix. In dit deel zijn Mr. Grey en Anastasia gelukkig getrouwd en genieten ze van hun extravagante huwelijksreis. Maar het verleden van Mr. Grey blijkt nog niet helemaal bevrijd te zijn van geheimen en er komen nog wat personen uit naar voren die hun aandacht op weinig subtiele wijze opeisen. Kan dit het huwelijksgeluk van Anastasia en Christian verstoren? 

The Turning

Een akelig oud landgoed, een mysterieuze oude vrouw en twee vreemde weeskinderen met een nieuwe oppas die het allemaal maar een vreemde situatie vindt: het zijn de perfecte ingrediënten voor een horrorfilm en dat is precies waar The Turning over gaat. De oppas, Kate genaamd, krijgt al snel door dat niet alleen het huis zelf maar ook de kinderen behoorlijk vreemd zijn. Wat voor duistere geheimen schuilen er precies achter hun rare gedrag?

Wyatt Earp

Heb je zin in een ouderwetse cowboyfilm? Dan heb je deze maand geluk want de biografische westernfilm Wyatt Earp, met onder andere Kevin Costner en Gene Hackman, komt deze maand op Netflix. De film is gebaseerd op het leven van Wyatt Earp die geboren werd in 1848 en stierf in 1929. Hij was een rechtspersoon en een gokker. De film beschrijft het leven van de jonge Earp, die als tiener probeert mee te vechten in de Amerikaanse burgeroorlog en hoe zijn leven verandert door de jaren heen. 

Seinfeld

Comedyliefhebbers opgelet! Vanaf oktober verschijnen alle seizoenen van Seinfeld op Netflix. Deze serie speelt zich af in New York en draait onder andere om het leven van cabaretier Jerry Seinfeld en zijn maffe vrienden. Omdat de vriendengroep bestaat uit vier excentrieke persoonlijkheden, komen ze nogal regelmatig in vreemde situaties terecht waar ze zichzelf of elkaar uit proberen te redden. En het baslijntje tussen de scenes door is natuurlijk iconisch! 

Darkest Hour

Winston Churchill werd als Minister President uitgeroepen toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en het Verenigd Koninkrijk hierbij betrokken werd. Hij weigerde een vredesverdrag te tekenen met de Nazi’s en het land raakte verzeild in niet alleen een oorlog maar ook een politieke crisis. Churchill moet stand houden tegen de Duitsers maar ook tegen zijn eigen land wanneer het volk en de politiek schreeuwen om vrede. 

Deep Impact

Een komeet dreigt de aarde te vernietigen en alles wordt op alles gezet om de mensheid te beschermen. Maar natuurlijk kan niet iedereen gered worden en miljarden mensen zullen sterven. Hoe bepaal je wie er wel en wie er niet gered wordt? Door een willekeurige loterij te houden onder de mensheid en zo een miljoen mensen te selecteren die de inslag van de komeet kunnen navertellen. Daarnaast wordt er natuurlijk alles aan gedaan om de inslag van de komeet te voorkomen. Maar zal dat lukken? Deze klassieke film werd geregisseerd door Steven Spielberg en heeft onder andere Morgan Freeman en Elija Wood als cast.

Ghost Ship

Oktober is de maand van Halloween en dus het perfecte moment om wat meer horrorfilms te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ghost Ship? Een verlaten passagiersschip drijft verlaten en verroest op zee. Er moet een bergingsschip aan te pas komen om het passagiersschip weg te slepen maar dan blijkt dat alle mensen nog gewoon nog aan boord zijn, alleen niet meer levend. 

De Slag om de Schelde

In november ’44 tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt er in het Zeeuwse Walcheren gevochten tussen de geallieerden en de Duitsers. Maar als een jonge Nederlandse jongen voor de Duitsers vecht en in Nederland gestationeerd wordt, wordt de vrijheid van hemzelf en van de mensen om hem heen nog eens extra in de weegschaal gelegd. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.