Nieuw op Netflix: de beste films en series van mei

Door: Remmelt Mastebroek | 01 mei 2018 09:09

Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij alle nieuwe toegevoegde films en series, en alle nieuwe seizoenen van oude series, op een rijtje. Dit is er nieuw op Netflix in mei!

Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt is een geweldige Netflix-comedy. De serie gaat over Kimmy Schmidt, die zich aanpast aan het leven in New York nadat ze is gered uit een sekte in Indiana. Samen met drie andere vrouwen werd ze namelijk maar liefst 15 jaar lang vastgehouden in een ondergrondse bunker. Kimmy is bang als slachtoffer gezien te worden, en kiest er daarom voor om een nieuw leven op te bouwen in New York. Ze raakt daar al snel bevriend met haar huisbaas Lillian, kamergenoot Titus en bazin Jacqueline Voorhees. In de serie zien we Kimmy die zich volledig moet aanpassen aan een wereld die ze niet begrijpt en waar ze niet thuishoort.

Anon

De science fiction-film van deze maand is Anon. Het speelt zich af in een tijd waar privacy en anonimiteit zijn verdwenen en zelfs je gedachten totaal openbaar zijn. Misdaad bestaat niet meer… of toch wel? Detective Sal Frielan ontmoet een mysterieuze hacker die haarzelf compleet van de aardbodem kan laten verdwijnen. Sterker nog, ze kan het systeem volledig hacken om illusies te creëren en nog veel meer. In onze ogen een geweldige start voor een goede sci-fi!

Safe

Dexter-acteur Michael C. Hall speelt de hoofdrol in de nieuwe Britse drama Safe. Tom is een weduwnaar met twee tienerdochters. Op een avond komt een van de twee niet terug naar huis. Zelfs de politie staat voor een raadsel waardoor Tom, zoals elke goede vader, zelf een onderzoek start. Zo komt hij erachter dat zijn veilige buitenwijk stukken minder veilig en betrouwbaar is dan hij dacht. Zijn buren blijken namelijk duistere geheimen te verbergen…

The Rain

Vers uit het hoge noorden komt een Deense thriller met dodelijke regen! Een broer en zus openen na 6 lange jaren eindelijk de deuren van hun bunker, waar ze in zaten omdat de regen een dodelijk virus over de wereld verspreid heeft. Ze sluiten zich aan bij een groep overlevenden, hopende dat ze misschien nog hun vader kunnen vinden. De serie heeft een beetje een The Walking Dead-sfeer, alleen gaat het vooral over de vraag hoe en waarom waarom het virus is vrijgelaten.

Cargo

Martin Freeman heeft al een cv gevuld met prachtige rollen. Een zombiefilm in Australië stond daar alleen nog niet tussen en Cargo vult die opening. Als vader van een pasgeboren kleine baby, probeert hij de Australische wildernis te doorkruisen op zoek naar een veilige haven. Het grote probleem: hij is al relatief snel gebeten door een zombie. De tijd dringt om zijn kleintje dus in veiligheid te brengen.

Candy Jar

Lona is een introvert meisje uit de middenklasse dat naar een middelbare school gaat. Ze hoopt dat ze op een dag mag studeren aan Harvard. Lona krijgt de opdracht samen te werken met Bennett. Hij is een jongen uit een welgesteld gezin en wil later studeren aan Yale. De twee zitten samen in het debatteam en zetten hun verschillen aan de kant om samen in op hun droomuniversiteit te kunnen komen. Een lekkere tiener-romcom voor op de zaterdagavond.

Lost in Space

“Danger, Will Robinson! Danger!”, is zo’n beetje alles wat een super technische robot kan zeggen, maar wat hij niet met woorden kan laat hij wel zien in zijn daden. De familie Robinson is samen met honderden anderen uitgekozen om een nieuwe kolonie te starten. Tijdens de reis gaat er iets mis waardoor ze van hun route afdwalen en crashen op een mysterieuze planeet. Ze zijn dan letterlijk Lost in Space! Wanneer jongste zoon Will een robot in de middle of nowhere vindt en redt, krijgt die een gevoel van eer en wil hij kleine Will overal in helpen en beschermen. Zo smelt hij met zijn warme handen zijn oudere zus uit een bevroren meer, tilt hij gigantische stenen op gewoon omdat het kan en loopt als een baby-eendje achter de jongste Robinson aan. Een lekkere serie om te kijken terwijl je met de trein onderweg naar huis bent, met een goede plottwist maar ook een heleboel voorspelbare momenten en scènes.

Monty Python

Dit is een echte blast to the past, met kokosnoten als paarden en de meest absurde maar grappige grappen. Kan je nu heerlijk genieten van een serie klassiekers van Monty Python, inculsief The Holy Grail, Life of Brian en Flying Circus. Altijd goed om een avondje lekker te genieten met Monty Python en de humor waar de films en serie om bekend staan.

The Letdown

Audrey kan zich moeilijk aanpassen aan het moederschap: ze worstelt met het geven van borstvoeding, is oververmoeid en ervaart gebrek aan steun van haar man. Als laatste hoop bezoekt ze een groep voor vrouwen die pas moeder zijn geworden. Wat ze vindt is een gemengde groep van vrouwen en een man die allemaal in dezelfde boot zitten. Samen zijn ze verenigd door hun horror-geboorteverhalen, slapeloze nachten en verlies van identiteit. The Letdown is een humoristisch maar waarheidsgetrouw inzicht in het nieuwe ouderschap, een serie waarin elke ouder zich kan inleven.

Ben je een echte Netflix-fan? Lees dan ook dit artikel met tips over hoe je nog meer uit je favoriete streamingdienst kunt halen. Vorige maand(en) gemist? Op deze pagina verzamelen we alle lijsten voor je.

1 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: de beste films en series van mei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 mei 2018 17:47 Kasander1
    Pas op met Monty Python.
    Het kan zijn dat je ontzettende spierpijn overhoud aan je lachspieren!!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.